• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ως «αναδιάταξη δυνάμεων» παρουσιάζει η κυβέρνηση το κλείσιμο του εμβολιαστικού κέντρου Κέρκυρας και άλλων

September 17, 2021 5384


Κι ενώ οι ειδικοί έχουν παραδεχτεί την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος από την κυβέρνηση και του στόχου τείχους ανοσίας, η κυβέρνηση βαφτίζει ως «αναδιάταξη δυνάμεων»» το κλείσιμο τριών εμβολιαστικών κέντρων. Να σημειωθεί ακόμα ότι ενώ η κυβέρνηση, ασκώντας πολιτική στρεφόμενη προς τον ιδιωτικό τομέα, έχει δώσει από τον Αύγουστο την ευκαιρία σε όλους στους ιδιώτες γιατρούς της χώρας να ενταχθούν στο δυναμικό της επιχείρησης «Ελευθερία», μόλις 165 γιατροί και 14 πολυϊατρεία διενεργούν εμβολιασμούς.
Ως «αναδιάταξη δυνάμεων» παρουσιάζει η κυβέρνηση το κλείσιμο εμβολιαστικών κέντρων, ενώ η πανδημία ανησυχεί ακόμα περισσότερο τους ειδικούς που έχουν παραδεχτεί πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν έχει πετύχει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό που θα γίνει είναι η απαραίτητη αναδιάταξη των υγειονομικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ‘Ελευθερία’ για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί, ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουμε για το πρόγραμμα εμβολιασμού».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας αναστέλλεται η λειτουργία σε τρία mega εμβολιαστικά κέντρα. Συγκεκριμένα, σε 7 από τους 10 mega εμβολιαστικούς σταθμούς θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους τα 121 εμβολιαστικά κέντρα, με δυνατότητα ανάπτυξης 210 εμβολιαστικών κέντρων.«Μικροαλλαγές ή οποιεσδήποτε κινήσεις που θα εξυπηρετήσουν την αναδιάταξη θα γίνουν, αλλά δεν αλλάζει η συνολικότερη κατεύθυνση» τόνισε, ενώ παραδέχτηκε ότι το χαμηλό τοίχος ανοσίας είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, αν και εστίασε ξανά στον τομέα της οικονομίας, λέγοντας πως στόχος είναι να μην ξανακλείσει.

Τα 7 mega που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι τα «Προμηθέας», στο Περιστέρι, στη ΔΕΘ, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στα Χανιά, ενώ εκτός λειτουργίας τίθεται στην Κέρκυρα από 28.9.2021 και έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των mega εμβολιαστικών σταθμών στο Ελληνικό και στη Ρόδο. Παράλληλα, τη στιγμή αυτή, η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει ανεπτυγμένα σε 658 σημεία της χώρας 1.500 εμβολιαστικά κέντρα με δυνατότητα για 75.000 εμβολιασμούς ημερησίως. Όπως τονίζει το υπουργείο Υγείας, κατά πληροφορίες της Αυγής, η δυναμικότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί και εντός 48 ωρών να αναπτυχθούν 2.800 εμβολιαστικά κέντρα, οπότε και η συνολική ημερήσια δυναμικότητα θα ξεπερνά τις 140.000 εμβολιασμούς. Παρ’ όλα αυτά, με τα σημερινά δεδομένα οι ημερήσιοι εμβολιασμοί δεν ξεπερνούν τους 30.000. Τέλος να σημειωθεί πως από τον Αύγουστο έχει δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ιδιώτες γιατρούς της χώρας να ενταχθούν στο δυναμικό της επιχείρησης «Ελευθερία», ωστόσο μόλις 165 γιατροί και 14 πολυϊατρεία διενεργούν εμβολιασμούς.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search