• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Με επιτυχία η φυσιολατρική - ακτιβιστική δράση στην περιοχή του Ερημίτη

September 21, 2021 631

Την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε φυσιολατρική - ακτιβιστική δράση στην περιοχή του Ερημίτη στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυναν το Τοπικό Συμβούλιο Σινιών, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σινιών κι ο Σύλλογος «ΕΡΗΜΙΤΗ Πλους... ». Οι παραπάνω φορείς και συλλογικότητες διοργάνωσαν έναν «αποχαιρετισμό του καλοκαιριού» στα μονοπάτια και τις πανέμορφες παραλίες του Ερημίτη, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαρκή αγωνία των κατοίκων και φίλων του νησιού για την τύχη του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος καθώς και την απαρασάλευτη αποφασιστικότητά τους να προασπιστούν αυτό το αναντικατάστατο αγαθό της δημόσιας περιουσίας. Στις δράσεις για την προστασία του Ερημίτη συνέπραξε κι ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Κέρκυρας διοργανώνοντας στην περιοχή την προγραμματισμένη εβδομαδιαία πεζοπορία των μελών του.

Συγκεκριμένα οι δράσεις περιελάμβαναν ενημέρωση για τον συνεχή αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καταστροφή του Ερημίτη και την συμβολική δημιουργία ανθρώπινης αλυσίδας προστασίας στην παραλία Κορφοβονιά και στον υδροβιότοπο Βρωμόλιμνη.  

Στην παραλία Κορφοβονιά καταλήγει δρόμος που διάνοιξε η εταιρεία NCH Capital , δρόμος που ξεκινάει ακριβώς στο σημείο όπου ξεκίνησε ο εμπρησμός τον Αύγουστο του 2020. Στον αιγιαλό έγινε πλήρη αποψίλωση στο σημείο όπου σκοπεύουν να χτίσουν ένα μεγάλο εστιατόριο - beach bar.

Στην Βρωμόλιμνη, που είναι ένας αυστηρά προστατευόμενος μικρός νησιωτικός υδροβιότοπος, τα σχέδια του Kassiopi Project περιλαμβάνουν δρόμο κοντά στην λίμνη, μαρίνα για πολυτελή σκάφη στο χώρο μεταξύ της Βρωμόλιμνης και της Άκολης καθώς και beach bar, κτίρια και θέσεις πάρκινγκ που θα επιτρέψουν την είσοδο εκατοντάδων αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή.

Χάρη στον πολυετή αγώνα των κατοίκων τη περιοχής, η NCH Capital δεν έχει καταφέρει να κάνει καμία ουσιαστική εργασία και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την αγορά για αυτήν την τοξική επένδυση.

Ήδη στην περιοχή αναπτύσσεται έντονα φυσιολατρικός εναλλακτικός τουρισμός και η σωστή προστασία και διατήρηση του οικοσυστήματος θα φέρει στην περιοχή θέσεις εργασίας εκτός του τουριστικού κλάδου με έσοδα όλο το χρόνο.

Να θυμίσουμε πως η Mediterranean Alliance for Wetlands έχει στείλει γράμμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό, θυμίζοντάς του τους λόγους για τους οποίους οι υδροβιότοποι του Ερημίτη πρέπει να προστατευθούν και τις διεθνείς συμβάσεις που καταπατά επιτρέποντας να προχωρήσει αυτή η επένδυση. 

Ο κινηματικός και δικαστικός αγώνας δεν θα σταματήσει μέχρι να γίνει ο Ερημίτης προστατευόμενη περιοχή δημοσίας χρήσης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search