• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων: ¨Αξονας": "Απολύω με βάση το νόμο Χατζηδάκη"

September 21, 2021 474

Ανακοίνωση - Καταγγελία του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ "ΑΞΟΝΑΣ Α.Ε." "ΑΠΟΛΥΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ"

Σε μια κυνική παραδοχή προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης "Άξονας Α.Ε." σχετικά με την απόλυση μέλους της διοίκησης του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε επίσημη απάντησή της προς την Επιθεώρηση Εργασίας (αρ. πρωτ. 314563-10/9/2021), μεταξύ άλλων αναφέρει πως "σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4808/2021, εφαρμόζοντας ό, τι ισχύει για την προστασία της μητρότητας, χρησιμοποιείται πλέον για την απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους η έννοια του σπουδαίου λόγου." Παραδέχεται δηλαδή ουσιαστικά ότι η απόλυση γίνεται για την συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου και μάλιστα για τον λόγο αυτό αξιοποιεί το νέο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη. Αποκαλυπτική της αντίληψης της εργοδοσίας "Άξονας Α.Ε." είναι και η ανατριχιαστική αναφορά της στην "προστασία της μητρότητας", όπως αναφέρεται στο νόμο-έκτρωμα, που δίνει τη δυνατότητα της απόλυσης λόγω μητρότητας, ουσιαστικά δηλαδή στη μη προστασία της!!!

Παρά την προσπάθεια που κάνει σε άλλα σημεία να κρύψει την αλήθεια σχετικά με την απόλυση, η τελευταία της κυνική παραδοχή δεν αφήνει καμία αμφιβολία... Ο συνάδελφος απολύεται για την συνδικαλιστική του δράση, για το γεγονός ότι δεν έσκυψε το κεφάλι στα παράλογα "θέλω" της εργοδοσίας. Απολύεται γιατί αντιστάθηκε στην εντατικοποίηση που επιβάλει η εργοδοσία, στην προσπάθειά της να γίνουν οι εργαζόμενοι πιο "ευέλικτοι", πιο φτηνοί. Διώκεται επειδή μπήκε μπροστά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και την δουλειά συναδέλφου του, που απολύονταν, επειδή δεν δέχτηκε βλαπτικές μεταβολές, όπως το να μετατραπούν μονομερώς (από την πλευρά της εργοδοσίας) οι συμβάσεις των εργαζόμενο στο γραφείο της επιχείρησης από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Απολύεται γιατί απέτρεψε το να γίνεται "μπαλάκι" και "πολυμηχάνημα" και να εργάζεται ο ίδιος και οι εργαζόμενοι του γραφείου συνολικά σε όποιο σημείο του νησιού, όποτε και σε οποιοδήποτε αντικείμενο, άσχετο με την σύμβασή τους, ήθελε η εργοδοσία της 'Άξονας Α.Ε." Απολύεται γιατί ζήτησε δεδουλευμένα και απαίτησε μέτρα προστασίας της υγείας από τον νέο κορονοϊό, όταν έκανα την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα στην επιχείρηση!

Σε άλλο σημείο της απαντητικής επιστολής η εργοδοσία, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί εδώ και μήνες, μετά από όλες τις επίσημες καταγγελίες, τώρα προσποιείται πως τάχα δε γνωρίζει για την συνδικαλιστική ιδιότητα του συναδέλφου... Τι κι αν το Σωματείο μας με επίσημο ηλεκτρονικό έγγραφο από τις 3/7/2020 είχε ενημερώσει την εργοδοσία για την εκλογή του. Τι κι αν το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε

ταυτόχρονα τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και σε άλλους παραλήπτες... Το ψέμα και η συκοφαντία είναι απαραίτητο και μοναδικό συστατικό της συνταγής της εργοδοσίας της "Άξονας Α.Ε.", ώστε να μαγειρέψει τον "σπουδαίο λόγο" με βάση τις οδηγίες του νόμου-εκτρώματος!

Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται ο λόγος για τον οποίο η μεγαλοεργοδότες υπαγόρευσαν αυτό το νόμο-έκτρωμα στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μας θέλουν πιο φτηνούς, πιο "ευέλικτους", πιο εκμεταλλεύσιμους και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, της οργάνωσης στα Σωματεία, το τσάκισμα όλων όσων διεκδικούν τα δικαιώματά τους!

Η εργοδοσία της "Άξονας Α.Ε." φαίνεται ότι τόσο σε επίπεδο νησιού όσο και πανελλαδικά είναι από τους "λαγούς", τους "μπροστάρηδες" της κυβέρνησης της ΝΔ για την εφαρμογή του νέου αντεργατικού νόμου εκτρώματος.

Κάνουν όμως μεγάλο λάθος, αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο "καθάρισαν"! Αυτός ο νόμος, όπως και άλλοι αντίστοιχοι στο παρελθόν θα πάνε στα σκουπίδια! Καλούμε σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές της εργοδοσίας "Άξονας Α.Ε." Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στα σωματεία τους παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, αχρηστεύοντας στην πράξη τους αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους των μεγάλων αφεντικών!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search