• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ = ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ = ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ & ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΧΑΡΑΒΗΣ

October 01, 2021 72

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ = ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ = ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ & ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΧΑΡΑΒΗΣ

Την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Αχαράβη σύσκεψη συμβασιούχων εργαζομένων στη καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Η σύσκεψη ήταν ιδιαίτερα μαζική παρά την τρομοκρατία που ασκεί την τελευταία περίοδο η δημοτική αρχή με σκοπό να αποτρέψει τους συναδέλφους από το να διεκδικήσουν οργανωμένα τα δικαιώματα τους, από το να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Χαρακτηριστικά της κατάστασης είναι τα όσα μας καταγγέλλουν συνάδελφοι σε καθημερινή πλέον βάση, οι οποίοι απειλούνται πως αν έρθουν σε επαφή με το Σωματείο μας, του χρόνου δεν θα έχουν δουλειά!!!

Σήμερα (30/9/2021) η δημοτική αρχή καλεί από το πρωί έναν, έναν τους συναδέλφους, ώστε να υπογράψουν νέα σύμβαση, μόλις εννέα ημέρες μετά την υπογραφή της πρώτης! Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ξεκάθαρη παραδοχή της υποστελέχωσης των σχολείων του Δήμου στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας. Με τις νέες συμβάσεις, η δημοτική αρχή μετακινεί εκ νέου τους συναδέλφους με σκοπό να "κλείσει" τρύπες, που όμως όσο και να τους "τεντώνει" δε μπορεί να το πετύχει. Είναι χαρακτηριστικό πως με τις σημερινές συμβάσεις κάποιοι από τους συναδέλφους φορτώνονται ακόμα περισσότερα σχολεία, απ' ότι είχαν μέχρι σήμερα, με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την δημόσια υγεία!

Θυμίζουμε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με 18 συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι οποίοι καλούνται να διατηρούν καθαρές και ασφαλείς, σε συνθήκες πανδημίας, 29 σχολικές μονάδες! Να σημειωθεί πως από τους 18 συνολικά συμβασιούχους, οι 15 είναι πλήρους απασχόλησης, δηλαδή 2 λιγότεροι από το τέλος της περασμένης χρονιάς! Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο με τους συμβασιούχους να μην έχουν καν το δικαίωμα να αρρωστήσουν, καθώς δεν υπάρχει κάποιος για να τους αναπληρώσει ενώ αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά με δικά τους έξοδα, ώστε να μεταβαίνουν από σχολείο σε σχολείο για να κάνουν τη δουλειά τους! Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που φτάνουν στον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων από συμβασιούχους, που βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, όταν π.χ. τα μικρά παιδιά τους αρρωστήσουν και εκείνοι θα πρέπει να πάνε για δουλειά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα σχολεία θα μείνουν ακαθάριστα…

Παράλληλα, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας τους χρωστάει ακόμα τα χρήματα για Μέσα Ατομικής Προστασίας από το 2018 μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και τα χρήματα για το γάλα για την περίοδο 2018-2020!

Θυμίζουμε πως η δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είχε τους συμβασιούχους να δουλεύουν μαύρα από τις αρχές του Σεπτέμβρη μέχρι στις 21/9 οπότε και υπογράφτηκε η

αρχική σύμβαση. Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή "σφυρίζει" αδιάφορα στο αίτημα της καταβολής των δεδουλευμένων για την παραπάνω περίοδο με διάφορες αστείες δικαιολογίες τύπου ότι "κανείς δεν σας ανάγκασε να εργαστείτε" και άλλα τέτοια ξεδιάντροπα, λες και οι συμβασιούχοι με το ζόρι πίεσαν τη δημοτική αρχή για να καθαρίσουν τα σχολεία του Δήμου…!

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν όλες οι δημοτικές αρχές διαχρονικά, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης! Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της υποστελέχωσης και στον τομέα της καθαριότητας, με τις συμβάσεις ομηρίας ορισμένου χρόνου, που για ακόμα μία χρονιά θα ανακυκλώσουν την ανεργία, χωρίς να καταφέρνουν να λύσουν το συνεχές ζητούμενο της καθαριότητας των σχολείων. Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει να μην υπάρχει "σάλιο" για όσα έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και ο λαός μας και αντίθετα να περισσεύουν δισεκατομμύρια για "μαξιλαράκια", επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές μεγαλοεπιχειρηματιών, για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κ.λπ.

Προειδοποιούμε για άλλη μία φορά την δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας να "μαζευτεί"!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

· καταβολή στο ακέραιο όλων των δεδουλευμένων (επιδομάτων κ.λπ.)

· μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων (οποιαδήποτε άλλη "λύση"-συβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένους χρόνου κ.λπ. είναι μακριά και απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων και της καθαριότητας των σχολείων, της δημόσιας υγείας)

· νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα

· το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας

· το κράτος να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους

· κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του

· αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του

· να σταματήσει η τρομοκρατία των εργαζομένων

Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Οκτώβρη στις 19:00 έξω από το παλιό δημοτικό στο κέντρο της Αχαράβης. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μόνο της αρχή κλιμάκωσης του αγώνα!

Κέρκυρα, 30/9/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search