• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! - Ψήφισμα καταδίκης μεθοδευμένων στοχοποιήσεων εργαζομένων και συνδικαλιστικών διώξεων

October 01, 2021 5173

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

1) Η ΕΓ του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας, ομόφωνα καταγγέλλει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, τις μεθοδευμένες διοικητικές ενέργειες της Διοίκησης του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ., για την υπαλληλική και συνδικαλιστική στοχοποίηση του συναδέλφου Βαγγέλη Χριστοδούλου, προέδρου του Νομαρχιακού τμήματος.

Προφανώς ο ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής που ηγούνται σε αυτόν ενοχλούνται από τη συνδικαλιστική δράση και από τις φωνές που αναδεικνύουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα. Οι απολύσεις, οι διοικητικές και συνδικαλιστικές διώξεις έχουν γίνει πλέον «μόδα» τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα (πρόσφατο παράδειγμα είναι και η πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Προέδρου των Εργαζομένων στην Ψυχιατρική κλινική Κέρκυρας).

Η Δημοτική Αρχή σίγουρα θα προτιμούσε να χειροκροτούν όλοι το γεγονός ότι 240 παιδιά των νηπιαγωγείων βρίσκονται σε 14 τσίγκινα containers σε όλο το Δήμο. Ίσως η Δημοτική αρχή περίμενε οι εργαζόμενοι να αποδέχονται να τους βγάζει σε αναστολή μέσα στην πανδημία, να τους αφήνει άνεργους κι απλήρωτους και να μη λένε λέξη. Ίσως πάλι περίμενε να μην υπάρχει φωνή διαμαρτυρίας όταν περιέκοψε παράνομα και καταχρηστικά το ανθυγιεινό επίδομα απ’ τις καθαρίστριες στους παιδικούς σταθμούς στο πρώτο lockdown. Ακόμη κι όταν οι εργαζόμενοι στους παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς αντέδρασαν αποφασιστικά με κήρυξη στάσης εργασίας λόγω των συνεχών αθρόων μετακινήσεων από σταθμό σε σταθμό, θεωρήθηκε ασυγχώρητη απρέπεια κι ειδικά όσους πρωτοστάτησαν τους έβαλε στη «μαύρη λίστα».

Σε μία εποχή με τραγική έλλειψη μόνιμου προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς (λιγότερο του 1/3 μόνιμοι και τα 2/3 συμβασιούχοι ΕΣΠΑ και 8άμηνα ΟΑΕΔ), σε μία εποχή που πολλές δεκάδες βρέφη και νήπια μένουν εκτός παιδικών σταθμών, σε μία εποχή που τα VOUCHERS αξιοποιούνται για να πετάξει η κυβέρνηση τις ευθύνες από πάνω της, η διεκδίκηση όλων όσων αξίζουν στους εργαζόμενους και τα παιδιά τους, ενοχλεί !

Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να υλοποιεί όλες τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και μπροστά σε αυτή την επιλογή της, αξιοποιεί και τον αυταρχισμό.

Η αποδοχή όμως αυτής της πολιτικής, είναι η αιτία που κάθε χρόνο διογκώνεται το πρόβλημα και οι οικογένειες δε βρίσκουν θέση για τα παιδιά τους, στους ελάχιστους και υποβαθμισμένους Δημοτικούς παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πέρυσι 40 βρέφη έμειναν χωρίς να βρουν θέση. Ακόμη και οι σχεδιασμοί που έγιναν φέτος, τέλος καλοκαιριού (όταν τουλάχιστον 70 βρέφη έμειναν και πάλι εκτός) για ίδρυση δυο νέων βρεφικών σταθμών, είναι φανερό ότι είναι «κατόπιν εορτής».

Σε αυτό το πλαίσιο η συνδικαλιστική δράση είναι το «αγκάθι» και το εμπόδιο, επειδή αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες τους. Όταν όμως η συνδικαλιστική αποφασιστικότητα καταφέρνει να κινητοποιεί εργαζόμενους σε δίκαιες διεκδικήσεις, τότε επιστρατεύονται κάθε λογής τεχνάσματα και κατηγορίες, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Η πρόσφατη υπαλληλική και συνδικαλιστική στοχοποίηση του προέδρου του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, με κλήσεις σε απολογία, η νομικά ανυπόστατη διοικητική απόφαση απαλλαγής του από καθήκοντα θέσης προϊσταμένου, οι μεθοδεύσεις εκδίωξής του απ’ την υπηρεσία όπου εργάζεται χρόνια, ακόμα και με δημόσιες απειλές για ΕΔΕ δια του τύπου, αυτόν ακριβώς το σκοπό εξυπηρετεί.

· Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Β. Χριστοδούλου προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.

· Καλούμε τα δημοσιοϋπαλληλικά και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα να καταδικάσουν τις αυταρχικές αυτές μεθοδεύσεις.

· Καλούμε την ΠΟΕ - ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν την συνδικαλιστική στοχοποίηση - δίωξη του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας.

· Να δεσμευτεί ο ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. ότι όλοι οι υπάλληλοι του 4ου παιδικού σταθμού θα επιστρέψουν δικαιωματικά στο χώρο που εργάζονταν επί χρόνια και εκεί θα συνεχίσουν να εργάζονται, όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του σε βρεφικό σταθμό.

______________________________________________________________________________

2) Η Ε.Γ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας καταγγέλλει επίσης την διοίκηση του Γ.Ν.Κ. για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Κυπριανού Αλέξανδρου Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα Γ.Ν.Κ.

Ο συνάδελφος (εργαζόμενος σε ψυχιατρική δομή για χρονίως πάσχοντες ψυχικά ασθενείς του ΓΝΚ) αφού έκανε 2 βάρδιες εντελώς μόνος του σε ολόκληρο το οικοτροφείο έγραψε στο βιβλίο της υπηρεσιακής λογοδοσίας ότι: «Η Διοίκηση και η Νοσηλευτική Υπηρεσία έπρεπε να είχαν εκπονήσει σχέδιο κάλυψης βαρδιών στις δομές με επάρκεια προσωπικού, αντιμετωπίζοντας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις διαθεσιμότητες των συναδέλφων από το εμβόλιο και όχι με τρόπο πρόχειρο και αντιδεοντολογικό, μονοβάρδιες- κομμένα ρεπό».

Με αφορμή το παραπάνω κείμενο, η διοίκηση του ΓΝΚ τον καλεί σε απολογία, θεωρώντας το «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής που γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις». Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για την κατασκευή δίωξης, βαφτίζοντας την καταγραφή σε ένα εσωτερικό υπηρεσιακό έγγραφο ως δημόσια κριτική και θεωρώντας αυθαίρετα την επισήμανση υπαρκτών προβλημάτων ως κακόβουλη κριτική. Ο στόχος και σ’ αυτή την περίπτωση είναι ίδιος, δηλαδή η επιβολή σιωπητηρίου σε όποιον αναδεικνύει τα προβλήματα, σε όποιον προσπαθεί να οργανώσει την πάλη για τη λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους συνδικαλιστές, με στόχο να κάνουν πειθήνιους όλους τους εργαζόμενους.

· Καλούμε τα σωματεία της Κέρκυρας να καταδικάσουν αυτές τις αυταρχικές πρακτικές της δ/σης του ΓΝΚ.

· Καλούμε τις συνδικαλιστικές ομοσπονδίες των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ κλπ.) και την ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν τις στοχοποιήσεις - διώξεις, εργαζομένων και συνδικαλιστών.

_________________________________________________________________________

3) Η ΕΓ του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας καταδικάζει ακόμη την Δημοτική αρχή κεντρ. Κέρκυρας, η οποία έσπευσε να επιρρίψει τις δικές της ευθύνες για την κατάσταση του κτιρίου του Νηπιαγωγείου Κοντοκαλίου, στην προηγούμενη Προϊσταμένη δηλώνοντας ότι «λόγω μετακίνησης της Διευθύντριας σε άλλο σχολείο, δεν υπήρχε έγγραφο αίτημα για τις επιδιορθώσεις που απαιτούνται, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο με συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για τα νήπια». Εδώ όμως και 3 ολόκληρα χρόνια με αλλεπάλληλα έγγραφα, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου έχει ενημερώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τα προβλήματα του νηπιαγωγείου. [Σχετ. η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Κέρκυρας: http://sepekerkyras.blogspot.com/2021/09/blog-post_29.html?m=1]

Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας έχουν τη δύναμη να δώσουν ηχηρή συλλογική, αγωνιστική απάντηση σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης, στοχοποίησης εργαζομένων και συνδικαλιστών.

Έχουμε τη δύναμη να βροντοφωνάξουμε:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΠ’ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ !

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search