Print this page

Οι Παλιές Σινιές της Κέρκυρας θα σε ταξιδέψουν στον χρόνο (photos)

October 03, 2021 1012

 

 

Υπάρχουν οικισμοί και χωριά στην Ελλάδα που διατηρούν την ομορφιά τους ακόμα κι αν δεν κατοικούνται πλέον. Κουβαλούν ιστορία αιώνων και αυτό αποτυπώνεται με την πρώτη ματιά.

Με σιγουριά ένα από αυτά τα μέρη είναι και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Ελλάδας στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα. Το σκηνικό που αντικρίζει κανείς εκεί είναι σαν από ταινία. Θαρρείς και θα βγουν οι πρωταγωνιστές οι οποίοι θα σε μεταφέρουν με την ιστορία τους σε μια άλλη εποχή και σε μια άλλη Ελλάδα. Ο λόγος για το χωριό Παλιές Σινιές της Κέρκυρας. Πρόκειται για έναν έρημο πλέον οικισμό στη βόρεια πλευρά του νησιού που εντυπωσιάζει. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και σε καλούν να δημιουργήσεις με τη φαντασία σου γεγονότα του παρελθόντος.

Παλιές Σινιές: Το εγκαταλελειμμένο χωριό που μοιάζει σαν σκηνικό από ταινία

Οι Παλιές Σινιές της Κέρκυρας θεωρείται ότι βρίσκονταν εκεί ήδη από τον 17ο αιώνα. Όπως υπολογίζεται και σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, το χωριό που σήμερα λέγεται Παλιές Σινιές εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του 1960, όταν οι κάτοικοι μετακόμισαν στο Νησάκι.

Ο λόγος για ένα παραθαλάσσιο σύγχρονο χωριό, ένα από τα πιο τουριστικά στη βόρεια Κέρκυρα. Και μπορεί παλιά οι Σινιές να ήταν ένα ζωντανό χωριό αλλά σήμερα αυτό που θα αντικρίσει κανείς είναι εντελώς διαφορετικό.

Η φύση έχει κυριεύσει το μέρος και έχει… ντύσει με έναν περίεργο τρόπο τα κτήρια εκεί. Αυτό που σίγουρα σου κάνει εντύπωση είναι ο τρόπος που έχει γίνει όλο αυτό. Μοιάζει σαν να είναι ένα καλοστημένο σκηνικό από ταινία εποχής, περιγράφει το exploringgreece.tv.

 

Τα άλλοτε αρχοντόσπιτα των Παλιών Σινιών, σήμερα είναι έρημα και κυριευμένα από κισσούς. Από την άλλη οι εκκλησίες του χωριού στέκουν εδώ και αιώνες στο χωριό – φάντασμα και είναι στολισμένες με σπουδαίες τοιχογραφίες συγκεντρώνοντας έτσι το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο της χώρας, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας.

Οι Παλιές Σινιές είναι μια ευκαιρία να διαβάσεις και να μάθεις για τα άλλα εγκαταλελειμμένα χωριά της Ελλάδας και να αναζητήσεις τέτοια μέρη που θα εξιτάρουν τη φαντασία σου.

ΠΗΓΗ: pireasnews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.