Print this page

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

October 07, 2021 532

 

Την Τετάρτη 6 Οκτώβρη ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλη του-συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αχαράβη, καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας τους, την εντατικοποίηση, την απληρωσιά, την τρομοκρατία. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εργαζόμενοι και από άλλους εργασιακούς χώρους, κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Κέρκυρας και της Ομάδας Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ κ.ά. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής, που το Σωματείο μας έχει καταγγείλει όλες αυτές τις ημέρες, παρά τις απειλές μέχρι την τελευταία στιγμή σε συναδέλφους ώστε να μη συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, εκείνοι δε "μάσησαν" συμμετείχαν και συνεχίζουν στο δρόμο της διεκδίκησης!

Ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας ήταν η παρουσία της αστυνομίας ακριβώς στον χώρο που θα γίνονταν η συγκέντρωση, πριν καν εμφανιστούν οι πρώτοι συμμετέχοντες. Να σημειωθεί πως αν και όταν άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος το περιπολικό μετακινήθηκε παραδίπλα εντούτοις παρέμεινε στην περιοχή μέχρι και την αποχώρηση των συγκεντρωμένων!

Οι πιέσεις που ασκεί όλο αυτό το διάστημα το Σωματείο μας και οι κινητοποιήσεις των ίδιων των εργαζόμενων φέρνουν τις πρώτες κατακτήσεις! Μόλις την Τρίτη 5/10, μία δηλαδή ημέρα πριν την προαναγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συνεδρίασε εκτάκτως η αρμόδια επιτροπή του Δήμου και αποφάσισε να προχωρήσει στην καταβολή των ποσών για ΜΑΠ και γάλα για το διάστημα από το 2018 μέχρι και τον Ιούνη του 2020, γεγονός που δείχνει για άλλη μία φορά πως ο οργανωμένος αγώνας, που βάζει μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων μπορεί και έχει αποτελέσματα και κατακτήσεις!

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης και όλη η προετοιμασία που προηγήθηκε είναι η καλύτερη απάντηση στη δημοτική αρχή και στην προπαγάνδα της ότι όλα είναι καλά! Τα ξεδιάντροπα ψεύδη και οι άθλιες κατηγορίες, που δε διστάζει να "ξεστομίσει" η δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σε βάρος του Σωματείου μας και των εργαζόμενων, δια του κυρίου Παπαδάτου είναι δηλωτικά για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος των εργαζομένων!

Αλήθεια κύριοι της δημοτικής αρχής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είναι ψέμα ότι η εντατικοποίηση και στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων χτυπάει κόκκινο, αφού 18 συμβασιούχοι (15 πλήρους + 3 μερικής απασχόλησης) καλούνται να καθαρίζουν 29 σχολικές μονάδες στον Δήμο; Είναι ψέμα ότι αν χρειαστεί να λείψει κάποιος συνάδελφος δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης; Είναι ψέμα ότι στους

συναδέλφους δεν έχουν δοθεί ΜΑΠ και γάλα για το διάστημα από το 2018 έως το 2021, όπως κατήγγειλε το Σωματείο μας; Εσείς οι ίδιοι, στην δική σας την ανακοίνωση σε βάρος του Σωματείου μας δε λέτε σε άλλο σημείο της ότι όντως τα χρωστάτε; Η απόφαση της Τρίτης για καταβολή μέρους αυτών δεν επιβεβαιώνει πανηγυρικά την καταγγελία μας; Αλήθεια είναι ψέμα η υπογραφή της σύμβασής τους στις 21/9; Είναι ψέμα ότι οι συνάδελφοι καθάριζαν τα σχολεία από τις αρχές του Σεπτέμβρη χωρίς σύμβαση και μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί για αυτήν την περίοδο; Είναι ψέμα ότι τους καλέσατε να υπογράψουν νέα σύμβαση μετά από λίγες ημέρες από την υπογραφή της πρώτης, φορτώνοντας σε κάποιους ακόμα περισσότερα σχολεία, γιατί δε βγαίνει η δουλεία; Λέτε ότι "όλες οι κινήσεις διέπονται και συμβαδίζουν με τις εγκυκλίους του Υπουργείου"... Μα σας κατηγόρησε κανείς για το αντίθετο; Αυτό ακριβώς καταγγέλλουμε, ότι εφαρμόζεται κατά γράμμα, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, την πολιτική και τα πρωτόκολλα-λάστιχο της κυβέρνησης, τα οποία έχουν φέρει αυτά τα τραγικά αποτελέσματα, που όλοι γνωρίζουμε, στην διαχείριση της πανδημίας για τα κέρδη των λίγων θυσιάζοντας τις ανάγκες των πολλών! Κανείς δε σας κατηγόρησε ότι καταστρατηγείται εγκυκλίους και αποφάσεις, όπως την πρόσφατη του Βορίδη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων, που στρέφεται κατά της μονιμοποίησης όλων αυτών των εργαζόμενων, που σήμερα βρίσκονται σε ομηρία εξ αιτίας και της δικής πολιτικής!

Όσον αφορά τις αστείες αναφορές σας περί "αυτόκλητων συνηγόρων" και τις λογικές "να ρωτάτε πρώτα", αυτά τα έχουμε ξανακούσει από τους συναδέλφους σας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και άλλους μεγαλοεργοδότες! Δεν ξέραμε ότι θα έπρεπε να ζητήσουμε και την άδειά σας για να αναδείξουμε τις διεκδικήσεις των μελών του Σωματείου μας, δεν ξέραμε ότι για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ως εργαζόμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουμε την έγκρισή σας! Μάλλον, άλλον συνδικαλισμό έχετε στο μυαλό σας, που καμία σχέση δεν έχει με το οργανωμένο ταξικό κίνημα! Όσες προσπάθειες και αν κάνετε να αποτρέψετε τους συναδέλφους μας να παλεύουν μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας, θα πέσουν στο κενό. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας! Θέλετε εργαζόμενους απομονωμένους από τους συναδέλφους τους, από το Σωματείο μας, που να μην διεκδικούν παρά να παρακαλάνε... Σας ενοχλεί που οι συνάδελφοι μέσα από τον αγώνα τους με το Σωματείο μας στο πλευρό τους, σας έχουν στριμώξει και έχουν κατακτήσεις!

Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο αποφασιστικά σε αυτόν τον δρόμο!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.