• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Πλημμύρες στην Κέρκυρα και δυνατοί άνεμοι τους Παξούς - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

October 07, 2021 5090

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται, από χθες το βράδυ, στην Κέρκυρα με το πέρασμα της "Αθηνάς" να γίνεται αισθητό σε όλο το νησί. Την ίδια ώρα δυνατοί άνεμοι πλήττουν το νησί των Παξών.

 

Άνεμοι έως 8 μποφόρ

Δεμένα στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν από το πρωί στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

 
Κακοκαιρία Αθηνά: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Κέρκυρα - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες [εικόνες - βίντεο]

Κλειστές σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενώ μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Κέρκυρας και των Παξών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απέστειλε επείγουσα προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, προτρέποντας τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν.

 

 

Από τα μέχρι τώρα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Κέρκυρα και τους Παξούς δε σημειώθηκαν πλημμύρες σε σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας κλήθηκε μόνο για μία άντληση υδάτων στην πόλη της Κέρκυρας.

Όσον αφορά τους Παξούς, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, "το νησί πλήττεται από ισχυρούς ανέμους, ενώ για την ώρα δεν έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, με την ένταση της βροχής να είναι μέτρια".

 

Πλημμύρισαν δρόμοι

Σύμφωνα με ενημέρωση πολιτών στο Corfutvnews, προσοχή χρειάζεται στον εσωτερικό δρόμο του Ποταμού. Είναι πλημμυρισμένος ο δρόμος σε αρκετά σημεία και είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς.

πλημμύρες κέρκυρα

Η περιοχή της Σπηλιάς αποτελεί από τις πρώτες περιοχές που στρέφονται τα βλέμματα όταν βρέχει, για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Σήμερα το πρωί οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι και οι δρόμοι απροσπέλαστοι για τους διερχόμενους.

 

 

 

Την ίδια ώρα εμφανίστηκαν οι πρώτες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κέρκυρας, λόγω της υφιστάμενης κακοκαιρίας που πλήττει τo νησί. Συγκεκριμένα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση καταγράφεται στην Παλαιοκαστρίτσα, στα Γουβιά στον Ακροκέφαλο, στον ορεινό όγκο του Παντοκράτωρα, στον Πετριτή, στους Αγίους Δέκα και στον Άη Γόρδη.

Δεν προσγειώθηκε η πρωινή πτήση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης το αεροπλάνο για Κέρκυρα γύρισε στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν δύο απόπειρες προσγείωσης αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας Δ. Ρούσσο: "Η καταιγίδα είναι πάνω από την Κέρκυρα, η ορατότητα πολύ κακή και η πρωινή πτήση της ΟΑ/ Aegean μαζί με της Ryanair από Νάπολη δεν μπορούν να προσγειωθούν. Δεν προσγειώθηκε νωρίτερα η Sky Express".

κακοκαιρία κέρκυρα

Σήμερα, Πέμπτη, τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα, με έμφαση στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Μακεδονία και στη Βορειοδυτική Θεσσαλία, όπου θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Σημειώνεται ότι, προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά έστειλε η Πολιτική Προστασία το βράδυ της Τετάρτης. Συνιστά στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Επισημαίνει ότι πρέπει να ασφαλιστούν αντικείμενα, προκειμένου να μην παρασυρθούν από τους ισχυρούς ανέμους.

κακοκαιρία κέρκυρα

"Ψυχρή λίμνη" θα προκαλέσει τοπικά ισχυρά φαινόμενα

Η ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας που συνοδεύεται από ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα με τη μορφή ψυχρής λίμνης, αποτελεί το αίτιο για την κακοκαιρία "Αθηνά" που από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 07/10 επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου (ιδιαίτερα Κέρκυρα και Παξοί), τα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας.

Αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από το βράδυ, ωστόσο τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο με βροχοπτώσεις πιθανώς μικρότερης έντασης. Η κακοκαιρία πάντως  αναμένεται να συνεχιστεί και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search