• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ο Γκριμάλντι επεκτείνεται στα λιμάνια Ηρακλείου-Ηγουμενίτσας Ενδιαφέρον και για της Κέρκυρας - Πολλαπλές συνέπειες

October 09, 2021 3511



Ο Ιταλός εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας των Μινωϊκών Γραμμών Εμανουέλε Γκριμάλντι δήλωσε ότι παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον του για την Attica Group, αλλά και για τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Ηγουμενίτσας σύμφωνα με ρεπορτάζ του MononewsTV
Τις προθέσεις του για την επέκταση του στην Ελλάδα επεσήμανε, με αφορμή το ετήσιο Euromed που πραγματοποιείται στη Βαλένθια της Ισπανίας. Ο εφοπλιστής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Shipmag, αποκάλυψε ότι ήδη έχει προχωρημένες συζητήσεις με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Kerkyra Lines, που δραστηριοποιείται στις γραμμές της Κέρκυρας και συνδέει το νησί των Φαιάκων με τους Παξούς και τα Διαπόντια νησιά, θέλοντας να δηλώσει με κατηγορηματικό τρόπο το ενδιαφέρον του για επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο Εμανουέλε Γκριμάλντι υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρουν κάποιες γραμμές της Attica Group και εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα πάρει τα δύο λιμάνια, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου.

Μάλιστα, προχώρησε λέγοντας ότι «πριν λίγες ημέρες συναντήθηκα με τον πλοιοκτήτη της Kerkyra Lines, εταιρείας που δραστηριοποιείται στις γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα-Παξούς και μεταφέρει συνολικά 500.000 επιβάτες μόνο στην Κέρκυρα και συζητάμε να προχωρήσουμε συνεργασία».

Επίσης, ο Ιταλός εφοπλιστής προεξόφλησε ότι στην τρέχουσα οικονομική χρονιά ο όμιλος θα είναι κερδοφόρος και τόνισε ότι οι εταιρείες του προετοιμάζονται για την μετάβαση στα νέα τύπου πλοία που θα καίνε τα νέα καύσιμα.
Όσον αφορά στις επενδύσεις του στην Ελλάδα, ο Εμ. Γκριμάλντι τόνισε ότι θα επεκταθεί και στα ιταλικά λιμάνια, Γένοβα, Λιβόρνο, Ραβέννα, Παλέρμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Grimaldi διαθέτει 130 πλοία, επτά ιδιόκτητες εταιρείες και είκοσι terminal σε δώδεκα χώρες, απασχολεί 16.000 εργαζόμενους και τα συνολικά έσοδα ανέρχονται σε 3 δισεκατομμύρια.

Τι σημαίνουν για τους Ναυτεργάτες αυτές οι αλλαγές;

Ο νόμος 3577/1992 αποτελεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που συνδιαμορφώθηκε τότε με την ΕΟΚ (Ε.Ε) για την εφαρμογή της αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των υπηρεσιών στις θαλάσσιες μεταφορές στο εσωτερικό των κρατών-μελών (θαλάσσιες ενδομεταφορές καμποτάζ).

Σε ότι αφορά την κρουαζιερόπλοιο Ναυτιλία, αυτό που παρήγαγε ο διαλυτικός αυτός κανονισμός ήταν η εξαφάνιση σε χρόνο ρεκόρ της ελληνικής κρουαζιεροπλοίου Ναυτιλίας και ο μαζικός εξοστρακισμός των Ελλήνων Ναυτεργατών!!!

Στην ακτοπλοΐα, με τον ίδιο αυτό νόμο της απελευθέρωσης του καμποτάζ, επιτράπηκε πλέον η είσοδος ευρωπαίων εφοπλιστών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και στην κατεύθυνση αυτή ο όμιλος Γκριμάλντι πήρε το σύνολο του πακέτου των μετοχών των Μινωικών γραμμών.

Η κατάργηση του καμποτάζ με την είσοδο ξένων εφοπλιστικών ομίλων στην Ακτοπλοΐα, με την ενίσχυση και γιγάντωση μονοπωλιακών σχημάτων, όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, θα έχει πολλαπλές συνέπειες για την χώρα, τους Ναυτεργάτες και τους λαϊκούς χρήστες των Ακτοπλοϊκών γραμμών.

Η παράδοση της Ακτοπλοΐας σε ξένα συμφέροντα θέτει επί τάπητος το γενικότερο πρόβλημα που συνδέεται με την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, τον ρόλο της Ακτοπλοΐας σε αυτό το εθνικό θέμα, λαμβάνοντας υπόψιν την επιθετικότητα της Τουρκίας όλα τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα η επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων στην Ακτοπλοΐα δεν γίνεται προφανώς για την ενίσχυση της νησιωτικότητας, για την αναβάθμιση των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, αλλά αποσκοπεί (στις ευκαιρίες που διαμορφώνονται στη φάση αυτή) μέσα από την είσοδο στην ελληνική Ακτοπλοΐα να ενισχύσουν και την κερδοφορία τους βάζοντας πόδι στις ελληνικές θαλάσσιες συγκοινωνίες!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search