• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Και η κοροϊδία συνεχίζεται....

April 21, 2020 4793

ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                                                                     Κέρκυρα, 21/04/2020

Και η κοροϊδία συνεχίζεται....

 

Μετά τις αρχικές παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη διανομή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης, η κοροϊδία, και η προσπάθεια εξαπάτησης μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό,  αυτή την φορά με την «συμβολή» των Δήμων.

 

Πιο συγκεκριμένα, με  έγγραφο της η σχολική επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, το οποίο μάλιστα ενώ εστάλη τη μεγάλη Πέμπτη έπρεπε να απαντηθεί  μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα (!),   ρωτάει  τους  διευθυντές των σχολείων "εάν μπορούν να αξιοποιήσουν το απόθεμα του λογαριασμού που διαθέτουν, για να γίνει η προμήθεια των φορητών  συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) για τις ανάγκες των μαθητών και της σχολικής μονάδας", σημειώνοντας επιπλέον  ότι αν χρειαστούν χρήματα, πέραν του αποθέματος, αυτά θα καλυφθούν από τον Δήμο και την  Περιφέρεια. 

 

Είναι ανεπίτρεπτο ο Δήμος να  συμμετέχει   στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης και μάλιστα εις βάρος της Εκπαίδευσης.  Είναι απαράδεκτο ο Δήμος  να ζητάει χρήματα από τα σχολεία, την ώρα που αφενός δεν  έχει καν σχηματιστεί (;;;) επίσημα η Σχολική Επιτροπή,  και αφετέρου  τα σχολεία δεν έχουν ακόμα  λάβει ούτε ευρώ για το έτος 2020. Είναι απαράδεκτο  ο Δήμος  να ζητάει από τα σχολεία χρήματα(!)  όταν όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά είναι ελάχιστα,  και επί τοις ουσίας ανεπαρκή ακόμα και  για τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. Είναι ανεπίτρεπτο ο Δήμος  να ζητάει στοιχεία μαθητών (και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία τα σχολεία είναι κλειστά)  αναγκάζοντας  τους Διευθυντές των σχολείων να κατηγοριοποιήσουν και να στοχοποιήσουν μαθητές προκειμένου να επιλέξουν ποιος θα πάρει και ποιος όχι,  ένα «τάμπλετ» για  να συμμετάσχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

Να  σταματήσουν τον εμπαιγμό και τα επικοινωνιακά κόλπα και το Υπουργείο και ο Δήμος. Εδώ και τώρα:

1. Ένα τάμπλετ σε κάθε μαθητή με έκτακτη χρηματοδότηση από το  Κράτος και να μην πέσει και αυτό το βάρος στα σχολεία

2. Αύξηση των κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search