• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Απαιτούμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία όλων από την πανδημία

November 12, 2021 6063

Απαιτούμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία όλων από την πανδημία

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ένα νέο σφοδρό κύμα πανδημίας. Ενώ τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 7.000, τα μέτρα που υποτίθεται παίρνει η κυβέρνηση είναι τα ίδια με αυτά που μας έφεραν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και γέμισαν με κινδύνους, με ανησυχία, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την μια στιγμή λειτουργεί σαν να έχει ξεπεραστεί η πανδημία και την άλλη στιγμή (με την αμέριστη συνδρομή των ΜΜΕ που την στηρίζουν) σπέρνει μηνύματα κοινωνικού διχασμού. Ενόψει όμως της διαφαινόμενης γιγάντωσης της πανδημίας δεν φρόντισε να λάβει κανένα μέτρο. Ούτε για μια σοβαρή και επιστημονική καμπάνια εμβολιασμού, ούτε για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καθημερινά πλέον γονατίζει αβοήθητο, ούτε για την αραίωση των μαθητών στα σχολεία.

Αυτή τη στιγμή είναι κρίσιμο να παρθούν επειγόντως μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού της διασποράς στους χώρους εργασίας. Αντί για αραίωση των αιθουσών, η κυβέρνηση προχωράει συνέχεια σε συγχωνεύσεις, σε συμπτύξεις τμημάτων, τάξεων κλπ. Αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, αφήνει δεκάδες κενά στην Κέρκυρα ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί τους εκπαιδευτικούς ότι δήθεν παίρνουν πολλές άδειες.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη βρεθούμε πάλι μπροστά στο απαράδεκτο κλείσιμο των σχολείων των παιδιών μας! Επειδή είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η έγκαιρη ανίχνευση των κρουσμάτων και των ασθενών με COVID-19 μπορεί να σταματήσει τη διασπορά της νόσου ζητάμε να καλυφθεί οικονομικά από το δημόσιο η διενέργεια τεστ για όλους τους μαθητές και τους συναδέλφους τόσο εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους. Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, οι γονείς αναγκάζονται τελικά να καταλήγουν σε ιδιωτικούς φορείς για τη διενέργεια των τεστ, αφού οι δημόσιες δομές υγείας είναι είτε ανύπαρκτες στη Βόρεια και Νότια Κέρκυρα είτε υποστελεχωμένες.

Σε καμιά περίπτωση οι πολίτες και οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας δεν μπορούμε να κάνουμε αποδεκτό το κυβερνητικό αφήγημα, όπως αυτό συμπυκνώνεται στη φράση του Υπουργού «Μη σώσουν και σωθούν… εμείς τα κάναμε όλα τέλεια» και πρέπει παντού και δυναμικά να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία μας από την πανδημία.

Απαιτούμε: Επιστημονικά τεκμηριωμένη καμπάνια εμβολιασμού. Κέντρα ενημέρωσης και εξατοµικευµένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία. Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού ώστε, να μην υπάρξει καμία διδακτική ώρα χαμένη και για να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά και ψυχοκοινωνικά προβλήματα που όξυνε η πανδημία. Ούτε σκέψη για διεξαγωγή εξετάσεων με τράπεζα Θεμάτων στο

Λύκειο. Ζητάμε να πυκνώσουν τα δρομολόγια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Προσλήψεις όλου του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού για τα σχολεία, καθαριότητας, κ.ά.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search