• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Από τη σημερινή (12/11) Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ στο Δημόσιο στην Κέρκυρα - BINTEO

November 12, 2021 5547

 

Κυβέρνηση, Δήμαρχοι και Περιφερειακή αρχή είναι ώρα να πάρουν το μήνυμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, το οποίο συνεχώς με τους αγώνες των εργαζομένων... θα γίνεται, όλο και πιο Ηχηρό ! 

 Σημαντική με ιδιαίτερο βάρος και αξία, ήταν η αποφασιστική συμμετοχή και πάρα πολλών εργαζόμενων από πολλούς Παιδικούς - βρεφονηπιακούς Σταθμούς του νομού, που έκλεισαν ή υπολειτούργησαν λόγω της Στάσης Εργασίας.

 Οι εργαζόμενοι αψήφισαν το κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που προσπαθεί να επιβάλλει η Δημοτική αρχή κεντρ. Κέρκυρας μέσω των πολιτικών της στελεχών & της διοίκησης του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. δείχνοντας έτσι στην πράξη, ότι έχουν τη δύναμη να διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα του κλάδου (υποχρηματοδότηση, υποβάθμιση, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κλπ.).

 Εξίσου όμως σημαντική ήταν η σημερινή κινητοποίηση,
γιατί αποδείχτηκε περίτρανα, ότι εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και σωματεία έχουν υψηλή κοινωνική συνείδηση και όπλο την αλληλεγγύη τους για συναδέλφους και συνδικαλιστές που στοχοποιούνται για την δράση τους.

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ . . .


ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ το Ν.Τ. ΚΈΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ


Συμμετείχαν:  ο ΣΕΠΕ και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, το Ενιαίο σωματείο εργαζομένων του ΓΝ.Κ., ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ
 και στήριξε με αντιπροσωπεία του το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΑΙΤΗΜΑΤΑ

- Να σταματήσουν τώρα οι συνδικαλιστικές διώξεις και στοχοποιήσεις εργαζομένων 

- Να αρθεί η νομικά ανυπόστατη διοικητική απόφαση της προέδρου του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. απαλλαγής από καθήκοντα προϊσταμένου, του Β. Χριστοδούλου - προέδρου του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ & Να επιστραφεί ο μισθός που του περιέκοψαν. Να επιστρέψουν δικαιωματικά, οι εργαζόμενοι του 4ου Παιδικού Σταθμού όταν λειτουργήσει ως βρεφικός σταθμός.

- Να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας στου υγειονομικούς του Γ.Ν.Κ. και να πληρωθούν όλοι οι μισθοί που τους περιέκοψε το κράτος.

- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρονοσηλευτικού προσωπικού - καθαριότητας στο Γ.Ν.Κ

- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων στο ΓΝΚ, (Δήμοι - ΕΣΠΑ /Παιδικοί σταθμοί). ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού στους Δήμους και στη Δημόσια Διοίκηση.

- Να σταματήσει η στέγαση μαθητών σε Containers. Σχεδιασμός με κρατική ευθύνη - χρηματοδότηση, για κατασκευή σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Σύγχρονοι κρατικοί - Δημοτικοί παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί, δωρεάν για όλα τα νήπια και βρέφη σε κάθε δημοτική ενότητα.

- Άμεση κρατική αποζημίωση στο 100% για τους πληγέντες απ’ τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες, με προτεραιότητα στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και επαγγελματίες. Άμεσος σχεδιασμός με κρατική χρηματοδότηση για σύγχρονα έργα αντιπλημμυρικής - αντιπυρικής - αντισεισμικής προστασίας σε όλο το νομό Κέρκυρας.

BINTEO - ΦΩΤΟ enimerosi.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search