• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Περιοδεία στο Γυμνάσιο & Λύκειο Αγρού & στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Βόρειας Κέρκυρας

November 20, 2021 612

Δελτίο τύπου

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Την Τετάρτη 17 Νοέμβρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τα στελέχη του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού, Περιφερειακή Σύμβουλο Ιονίων Νήσων, και Κώστα Ρούσσινο, Δημοτικό Σύμβουλο Βόρειας Κέρκυρας, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο & Λύκειο Αγρού και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Αχαράβη. Και στους δύο χώρους αναπτύχθηκε αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα που τους απασχολούν, τις αιτίες που τα δημιουργούν και εκφράστηκαν οι διαθέσεις για να διεκδικήσουν λύσεις.

Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς αναδείχτηκαν οι δυσκολίες σχετικά με την πανδημία, την έλλειψη εκπαιδευτικών, τάξεις με πολλούς μαθητές, την αδυναμία διενέργειας rapid test από το Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών, ο συνωστισμός των μαθητών στα δρομολόγια στα ΜΜΜ, η επιφόρτιση των εκπαιδευτικών με την ευθύνη του ελέγχου και των ιχνηλατήσεων. Αναδείχτηκαν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα, η στέγαση μαθητών σε κοντέινερ, η έλλειψη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης και η περικοπή κονδυλίων για τα σχολεία από τον προϋπολογισμό του Δήμου Β. Κέρκυρας. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεσή του με το νέο νόμο και τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις σχολείων. Ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και την προσαρμογή της Παιδείας στις ανάγκες της αγοράς, τη θέση του ότι η Παιδεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν και να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο αναδείχτηκε η έλλειψη μέτρων πρόληψης φυσικών καταστροφών, δασικών ζωνών, αντιπλημμυρικών έργων, η έλλειψη προσωπικού. Αναδείχτηκε η ανάγκη να μπει τέλος στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε μόνιμους και συμβασιούχους, η μονιμοποίηση των εποχικών η αναβάθμιση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στη Βόρεια Κέρκυρα με την μετατροπή του κλιμακίου σε Σταθμό με την ανάλογη στελέχωση, εξοπλισμό και χρηματοδότηση. Αναδείχτηκε επίσης η ανάγκη ενίσχυσης και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της Πυροσβεστικής και ειδικότερα σε διασωστικά μέσα.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης των αγώνων ενάντια στην πολιτική που εμπορευματοποιεί την Παιδεία, στην πολιτική που βάζει στο ζύγι του κόστους-οφέλους ένα οργανωμένο, κατάλληλο και ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών.

 

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search