• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Φασιστικά συνθήματα σε σχολείο στην Κέρκυρα - Οι φασίστες θέλουν να δηλητηριάσουν τα παιδιά μας με μίσος και μισαλλοδοξία

December 03, 2021 536

Δελτίο τύπου ΤΕ Κέρκυρα του ΚΚΕ

Οι φασίστες θέλουν να δηλητηριάσουν τα παιδιά μας με μίσος και μισαλλοδοξία

Το προαύλιο του Γυμνασίου Θιναλίων στην Αχαράβη επέλεξαν να βρωμίσουν με τα ναζιστικά τους σύμβολα και τα εμετικά τους συνθήματα ενάντια στο ΚΚΕ, άγνωστοι που ως συνήθως δρουν μέσα στη νύχτα.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά παρόμοιων περιστατικών ανά την Ελλάδα, όπου το "αυγό του φιδιού" επιχειρεί να πατήσει πόδι στα σχολεία.

Φαίνεται ξεκάθαρα, για ακόμη μία φορά, ότι αυτοί που πραγματικά ενοχλούν τους υμνητές του φασισμού, είναι όσοι σηκώνουν κεφάλι, αντιστέκονται και παλεύουν μαζί με το λαό για να ζούμε όλοι με αξιοπρέπεια, για να ικανοποιούνται οι ανάγκες μας με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες.

Προσφέρουν έτσι, με τον καλύτερο τρόπο, τις υπηρεσίες τους στο σύστημα και στα αφεντικά, χτυπάνε όσους βάζουν στο στόχαστρο τις αιτίες που θρέφουν διαχρονικά το φασισμό.

Όλες αυτές οι ομάδες παίρνουν θάρρος από τη στάση της κυβέρνησης αλλά και του Υπουργείου Παιδείας που κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ του φασισμού και του εργατικού, λαϊκού, μαθητικού κινήματος. Η στάση τους στα γεγονότα της Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη ήταν αποκαλυπτική. Η πρόταση – πρόκληση για την αποφυλάκιση του πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής που φυλακίστηκε κατηγορούμενος και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τους δίνει αέρα.

Είναι χρέος όλων μας να τους τον κόψουμε. Χρέος για κάθε μαθητή, γονιό, εκπαιδευτικό και εργαζόμενο είναι, με την οργανωμένη δράση, να απομονώσει τις φασιστικές – εγκληματικές ομάδες. Να νιώθουν ξένοι και ανεπιθύμητοι σε κάθε γειτονιά και χωριό, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Χρέος μας είναι να εμποδίσουμε τη διάδοση των φασιστικών ιδεών στα σχολεία που προωθούν το μίσος και την μισαλλοδοξία, με στόχο να δηλητηριάσουν τη νεολαία.

Καλούμε σε μαζική καταδίκη αυτών των πρακτικών. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια σε αυτές τις αντιλήψεις, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό και ενάντια σε όσους τους καλύπτουν.

 

Η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

3/12/2021

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search