• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Πίσω από τη λάμψη και τα φώτα δεν κρύβεται η πραγματική Κέρκυρα των εργαζομένων και ανέργων!

December 22, 2021 6835

Εργατικό Κέντρο: Πίσω από τα γιορτινά φώτα υπάρχει η σκοτεινή πλευρά της Κέρκυρας

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για την κατάσταση που βρίσκονται οι Κερκυραίοι εργαζόμενοι και άνεργοι.

Η ανακοίνωση

Η πόλη της Κέρκυρας έβαλε τα γιορτινά της, οι κεντρικοί δρόμοι γέμισαν φώτα και στολίδια. Πίσω όμως από τη λάμψη και τα φώτα δεν καταφέρνει να κρυφτεί η πραγματική Κέρκυρα των Κερκυραίων εργαζομένων και ανέργων.
Δεν είναι λίγα τα σπίτια που, ακόμα και στις μέρες μας, βυθίζονται στο σκοτάδι και πνίγονται στην υγρασία και το κρύο. Δεν είναι λίγα τα σπίτια που δεν θα στολιστούν για τις γιορτές, που δεν θα μοσχοβολήσουν από μυρωδιές φαγητών και γλυκών. Υπάρχουν μέρη που η γαλήνη και το γιορτινό κλίμα θα καταβληθούν από το άγχος, την αγωνία, την θλίψη και τον θυμό που γεννούν η ανέχεια και η φτώχεια.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στην σκοτεινή πλευρά της πόλης και της υπαίθρου. Γνωρίζουν πολύ καλά οι κυβερνήσεις, γνωρίζουν πολύ καλά και οι επιχειρηματίες-εκμεταλλευτές του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Γνωρίζουν, σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές και δράσεις για να οξύνουν τις ανισότητες, για να διευρύνουν την εκμετάλλευση, για να διαιωνίζουν την επικυριαρχία τους και να συσσωρεύουν πλούτο. Τις γιορτινές αυτές ημέρες οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες θα εργάζονται αδιάκοπα και εξαντλητικά ωράρια, καθημερινές, Κυριακές και αργίες, για να πλουτίζουν οι εργοδότες.
Δεκέμβρης, παραμονές εορτών 2021, στην Κέρκυρα, την ναυαρχίδα του τουρισμού, στην Κέρκυρα των ρεκόρ τουριστικής κίνησης και κερδοφορίας:
Υπάρχουν και βιώνουν δύσκολες ώρες εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για την καλοκαιρινή τους εργασία, χωρίς επιδόματα αδείας και Δώρο Χριστουγέννων.
Υπάρχουν άνεργοι εποχικοί στον Τουρισμό, δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας που δεν τους έχει ακόμη καταβληθεί και χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει αυτό από τον ΟΑΕΔ.
Υπάρχουν άνεργοι, δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας που δεν τους έχουν εμφανιστεί είτε τα περσινά είτε τα φετινά ένσημα της αναστολής εργασίας και περιμένουν πότε θα δεήσει ο Χατζηδάκης να καταβάλλει τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας.
Υπάρχουν άνεργοι που εργάστηκαν το καλοκαίρι του 2021 αλλά λόγω των συνεπειών της πανδημίας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας, όπως και άνεργοι που εργάστηκαν το καλοκαίρι του 2020 αλλά δεν επαναπροσλήφθηκαν το 2021.
Υπάρχουν ξεναγοί που δεν συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας.
Υπάρχουν οι οδηγοί ταξί και άλλοι κλάδοι της τουριστικής οικονομίας που, αν και εργάζονται εποχικά, δεν αναγνωρίζεται η εποχικότητά τους, με αποτέλεσμα να μη συμπληρώνουν ποτέ τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να επιδοτηθούν με επίδομα ανεργίας.
Υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Υπάρχουν εργαζόμενοι που εξαναγκάζονται να επιστρέψουν στον εργοδότη το «Δώρο Χριστουγέννων» για να μην απολυθούν.
Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι που στενάζουν κάτω από την πολιτική φτώχειας και ανέχειας των λαϊκών στρωμάτων, στην οποία προστίθεται η ακρίβεια και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών όπως η Εκπαίδευση, η Υγεία, η Πρόνοια και άλλα.
Φως στη σκοτεινή πλευρά της Κέρκυρας μπορούν να ρίξουν μόνο η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων και της φτωχολογιάς. Το Εργατικό Κέντρο και τα συνδικάτα του καλούν τους εργαζομένους να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους και της αξιοπρέπειάς τους στα χέρια τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search