• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Με αφορμή την τηλεοπτική πρεμιέρα της «Αγάπης Παράνομης»

January 18, 2022 2142
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Του Στέφανου Κυπριώτη*
 
Η σειρά είναι «βασισμένη» στο ομότιτλο διήγημα του Κων. Θεοτόκη. Το διήγημα είναι ένα έργο τέχνης και η τηλεοπτική μεταφορά ένα άλλο. Και θα πρέπει να κρίνονται αυτόνομα. Ο εκάστοτε δημιουργός έχει την απόλυτη ελευθερία να αναδείξει ότι ο ίδιος νομίζει, να επιλέξει τον τρόπο και φυσικά θα κριθεί για το αποτέλεσμα των επιλογών του. Είναι πολύ σημαντικό που η κρατική τηλεόραση επιλέγει να παρουσιάζει στο ευρύ κοινό έργα σπουδαίων συγγραφέων. Και αυτό πρέπει να κρατήσουμε.
 
Για την ιστορία, η πρώτη μεταφορά, πανελλαδικά (με την δέουσα επιφύλαξη), διηγήματος του Θεοτόκη στο θέατρο και πιο συγκεκριμένα της «Αγάπης Παράνομης», έγινε το 1994 από το Θεατρικό Εργαστήρι Φαίακες. Την μεταφορά – σκηνοθεσία είχα κάνει εγώ, τα σκηνικά ο Άγγελος Μοσχονάς, τα κοστούμια ο Άκης Χειρδάρης, την μουσική ο Δημήτρης Δαπέργολας και τον ρόλο της μάνας η Μαριέττα Σαββανή {φωτογραφία από την παράσταση). Με τους συντελεστές επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση στην γλώσσα του συγγραφέα, να μελετήσουμε την εποχή (σκηνικά-κοστούμια) και να ακολουθήσουμε μοτίβα της μουσικής παράδοσης.
 
Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο και το καλοκαίρι στο Νέο Φρούριο. Το ίδιο καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Ιθάκης, απέσπασε το βραβείο καλύτερης παράστασης , σκηνοθεσίας, μουσικής επένδυσης, πρώτου γυναικείου ρόλου κ.ά. 8 συνολικά.
 
*Από το FACEBOOK
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« November 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search