• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ALPHA BANK στη Βόρεια Κέρκυρα και η υποκρισία των αστικών κομμάτων

January 21, 2022 649

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ALPHA BANK ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Η απόφαση της διοίκησης της ALPHA BANK να προχωρήσει στο κλείσιμο του καταστήματος ΑΧΑΡΑΒΗΣ είναι ενταγμένη στο γενικότερο σχεδιασμό της τράπεζας. Αποτελεί ένα ακόμη χτύπημα στους εργαζόμενους και συνταξιούχους της περιοχής, στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους της Βόρειας Κέρκυρας, ένα ακόμα χτύπημα στους τραπεζοϋπάλληλους.

Δε φτάνει που οι αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και στα καύσιμα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών, τώρα θα πρέπει οι κάτοικοι της περιοχής να πηγαινοέρχονται στην πόλη της Κέρκυρας χάνοντας χρόνο και χρήμα για να διευθετήσουν διάφορες τραπεζικές συναλλαγές.

Η ενέργεια αυτή της ALPHABANK δεν είναι μια «κακή επιχειρηματική επιλογή» όπως κάποιοι προσπαθούν να την παρουσιάσουν. Η διοίκηση της τράπεζας, τα έχει υπολογίσει και γνωρίζει πολύ καλά ποιους και πόσους εξυπηρετεί το συγκεκριμένο κατάστημα και πόσο κερδοφόρο είναι. Το κλείσιμο του καταστήματος εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος με μοναδικό στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας, τη διαφύλαξη και τη μεγιστοποίηση των κερδών των τραπεζιτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι ΟΛΟΙ οι τραπεζικοί όμιλοι ακολουθούν την ίδια ακριβώς πολιτική, με μείωση προσωπικού, κλείσιμο καταστημάτων, πώληση δανείων στις διάφορες εταιρίες -κοράκια, αύξηση των πλειστηριασμών κλπ.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν η συρρίκνωση του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων την τελευταία 10ετία, από το 2011 έως το 2021, κατά 55,75% (από 3.847 καταστήματα το 2011 σε 1.702 το 2021) και η μείωση του αριθμού των εργαζομένων κατά 44,80% (από 59.958 υπαλλήλους το 2011 σε 33.097 το 2021). Δεν τα γνωρίζουν αυτά οι βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που τάχα διαμαρτύρονται και αγανακτούν;

Όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια είτε Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ μαζί, είτε ΣΥΡΙΖΑ, είτε Ν.Δ. υλοποιούν κατά γράμμα τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις που έχουν ψηφίσει και έχουν αναλάβει μέσω των μνημονίων. Υποκλίθηκαν και συμφώνησαν στην απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος στα πλαίσια της στρατηγικής της ΕΕ. Άραγε όταν οι βουλευτές Κέρκυρας και τα κόμματά τους ψήφιζαν νόμους που υλοποιούσαν όλα τα παραπάνω πίστευαν ότι θα έκλειναν υποκαταστήματα τραπεζών μόνο στην υπόλοιπη Ελλάδα και όχι στην Κέρκυρα; Αυταπάτη ή κοροϊδία;

Δεν πρόκειται λοιπόν για «ανεξέλεγκτη κατάσταση αφαίμαξης της Κέρκυρας από υποκαταστήματα πιστωτικών ιδρυμάτων» ούτε για «στρεβλή, ακολουθούμενη πολιτική των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, πλήττοντας για ακόμα μια φορά τα συμφέροντα της Κέρκυρας» όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Μπιάνγκης του ΚΙΝΑΛ επενδύοντας στον τοπικισμό συσκοτίζοντας συνειδητά την πραγματικότητα και τον πραγματικό ένοχο.

Κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ισχυρίζονται ότι δεν ξέρουν ή ότι ξαφνιάζονται όταν διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι σχεδιάζουν μια σειρά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Όπως αναφέρει ο κ. Αυλωνίτης στην ερώτηση του «… με αιφνιδιαστικό τρόπο κλείνουν τραπεζικά καταστήματα…»

Αλήθεια δεν γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο στόχος κάθε τράπεζας είναι να μην ξεπερνάει τα 250 καταστήματα πανελλαδικά; Δεν γνωρίζουν ότι ο αριθμός των εργαζομένων στις τράπεζες απαιτείται να μειωθεί και άλλο; Δεν γνωρίζουν την κατάργηση της σταθερής εργασίας στον κλάδο, την προώθηση ελαστικών σχέσεων εργασίας; Δεν γνωρίζουν τι ψήφισαν στο 4ο μνημόνιο; Δεν ξέρουν τι δεσμεύσεις έχουν αναλάβει;

Καλλιεργούν ψευδαισθήσεις στο λαό όταν καλούν το «Υπουργείο Ανάπτυξης της ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση», ενώ γνωρίζουν ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης υλοποιεί κατά γράμμα τις επιθυμίες των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλεμπόρων; Δεν γνωρίζουν ότι όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί υποτάσσονται στην πολιτική της αναταγωνιστικότητας -κερδοφορίας στην προώθηση της οποίας ομονοούν Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ;

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές που δίνουν αέρα στα πανιά των μεγαλοεργοδοτών. Να μην πιαστεί στις παγίδες που του στήνουν κάθε φορά τα διάφορα αστικά κόμματα, παλιάς ή νέας κοπής, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλα. Βασικός τους στόχος είναι η υφαρπαγή της ψήφου, η χειραγώγηση του λαού για να μην αμφισβητήσει την πολιτική τους, διασφαλίζοντας την συνέχισή της. Με όλες τις κυβερνήσεις, όποιου χαρακτήρα, όποιου προσανατολισμού τελικά το πρόσημο για τον λαό είναι αρνητικό. Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν αλλά δεν αλλάζει το ποιος έχει στα χέρια του την εξουσία, ποιος καρπώνεται τον πλούτο.

Καλούμε την κοινωνική πλειοψηφία να ξεχωρίσει τον πραγματικό ένοχο για ότι ζούμε, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το σύστημα που λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον των επιχειρηματικών ομίλων και με το πώς θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

Τους καλούμε να πιστέψουν στη δύναμή τους και να κλείσουν τα αυτιά και τα μάτια τους σε όσους προσπαθούν για μία ακόμη φορά να τους παραπλανήσουν.

Η ιστορία το έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά το δρόμο της ανατροπής για να αμφισβητήσει το σήμερα και να πάρει ο ίδιος το τιμόνι της εξουσίας στα χέρια του.

21/01/2022

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search