• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας & Κυβέρνηση προωθούν τη "μαύρη" εργασία & ο ... λογαριασμός ... στους γονείς

February 03, 2022 455

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της "μαύρης" εργασία των συμβασιούχων καθαριστριών του Δήμου Βόρειας, καθώς όπως φαίνεται η κυβέρνηση, μέσω των υπουργών της, στηρίζει αυτήν την πρακτική!

Θυμίζουμε ότι το Σωματείο μας είχε καταγγείλει πως υποψήφιοι για τις φετινές συμβάσεις (και ταυτόχρονα παλιοί συμβασιούχοι στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας) κλήθηκαν από τον Δήμο, ανεπίσημα, να καθαρίσουν τα σχολεία από τις αρχές του Σεπτέμβρη, ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές στις 13 Σεπτέμβρη, οπότε και ξεκίνησε η σχολική χρονιά. Οι συμβάσεις όμως υπογράφτηκαν στις 21 Σεπτέμβρη, καθώς τότε ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προκήρυξης με ευθύνη του Δήμου! Για την περίοδο αυτή, που εργάστηκαν πριν την υπογραφή των συμβάσεών τους, υπάρχουν βεβαιώσεις των υπευθύνων των σχολικών μονάδων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, από τις οποίες προκύπτει ότι οι συναδέλφισσες ασκούσαν τα καθήκοντά τους χωρίς διακοπή πολλές ημέρες πριν την υπογραφή των συμβάσεών τους!

Σε σχετική ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα που κατατέθηκε από βουλευτές του ΚΚΕ, η απάντηση των υπουργών  Χατζηδάκη και Βορίδη ήταν ότι " το προσωπικό αυτό αποτελεί προσωπικό ΙΔΟΧ και η σχέση εργασίας του με τους φορείς άρχεται με την υπογραφή της πράξης πρόσληψης, η οποία δεν έχει αναδρομική ισχύ. " ενώ παράλληλα μας "ενημερώνουν" ότι "οι συμβάσεις εργασίας μεταξύ του Δήμου και των εργαζομένων υπεγράφησαν στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 – πλην μίας που υπεγράφη στις 23 Σεπτεμβρίου 2021."

Ομολογουμένως σημαντική η πληροφόρηση που μας παρέχουν οι υπουργοί!!! Μόνο που αυτά για τα οποία μας πληροφόρησαν τα γνωρίζαμε ήδη, πέρα από το γεγονός ότι περιλαμβάνονταν στην ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή! Αυτό για το οποίο όμως δε μας πληροφορούν έχει να κάνει με την πληρωμή του διαστήματος, που οι συναδέλφισσες εργάστηκαν πριν την υπογραφή της σύμβασης, και όπως ειπώθηκε παραπάνω τεκμηριώνεται από σχετικές βεβαιώσεις των υπευθύνων των σχολικών μονάδων. Μία από αυτές δημοσιεύσαμε στις 13/10/2021 που φέρει ημερομηνία έναρξης της εργασίας την 1η Σεπτέμβρη! Σήμερα δημοσιεύουμε μία ακόμα!

Με βάση την απάντηση του κυρίου Βορίδη δύο πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Ή τα σχολεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας άνοιξαν στις 13 Σεπτέμβρη (όπως και σε όλη την χώρα) χωρίς να έχουν καθαριστεί όλο το καλοκαίρι και λειτούργησαν μέσα στη βρωμιά μέχρι στις 21/9, οπότε και υπογράφτηκαν οι συμβάσεις ή κάποιοι εργάστηκαν για να τα καθαρίσουν χωρίς σύμβαση πριν τις 21/9! Όλοι βεβαίως στην Βόρεια Κέρκυρα γνωρίζουμε ότι τα σχολεία του Δήμου καθαρίστηκαν πριν ανοίξουν, από συναδέλφισσες των οποίων η παραπάνω εργασία βεβαιώνεται και για την οποία δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, ήταν δηλαδή καραμπινάτη "μαύρη" εργασία!

Με την παραπάνω απάντηση τα υπουργεία, η κυβέρνηση, το κράτος συνολικά "κλείνουν το μάτι" στη "μαύρη" εργασία. Φαίνεται καθαρά ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ένα σφάλμα! Μάλιστα, η αθλιότητα συνεχίζεται, καθώς όπως καταγγέλλεται στο Σωματείο μας, στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας γίνονται "συζητήσεις" ώστε την αποπληρωμή των συναδελφισσών να την αναλάβουν γονείς μέσω των Συλλόγων Γονέων!!! Η παραπάνω πρακτική όμως φαίνεται ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, καθώς κάτι ανάλογο έχει ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν σε νηπιαγωγείο της Αττικής!

Συμπερασματικά, η στήριξη της (φιλελεύθερης) κυβέρνησης στη (σοσιαλδημοκρατική) δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας δείχνει ότι ασχέτως τις "αγεφύρωτες" διαφορές που λένε ότι τάχα έχουν μεταξύ τους, συνεργάζονται άψογα για την εφαρμογή αντεργατικών πολιτικών αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά στην πράξη ότι η τοπική διοίκηση αποτελεί στην πραγματικότητα το μακρύ χέρι της κεντρικής!

Παράλληλα, ύστερα από τις καταγγελίες και τις κινητοποιήσεις του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των ίδιων των εργαζόμενων, για την χορήγηση από τους Δήμους των κατάλληλων ΜΑΠ, έγιναν σχετικοί έλεγχοι σε όλους τους Δήμους του νησιού ύστερα από τους οποίους υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά για διαπιστωθείσα παράβαση στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, με απώτερο στόχο να δίνονται τα κατάλληλα ΜΑΠ! Και αυτό το γεγονός δείχνει πως μόνο όταν οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται, αγωνίζονται, διεκδικούν οργανωμένα μπορούν να πιέζουν, να αποσπούν κατακτήσεις ακόμα και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες!

Η παραπάνω αθλιότητα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, των υπουργών, της κυβέρνησης, του κράτους συνολικά δε θα μείνει αναπάντητη!

Με οργάνωση και αγώνα μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας! Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα! Η μόνη λύση είναι ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Κέρκυρα, 3/2/2022



 

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search