• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ένα νερό κρύο νερό….

February 04, 2022 416

Ένα νερό κρύο νερό…. χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση ούτε καν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Β. Κέρκυρας

Μας είναι πραγματικά δύσκολο να βρούμε μια λογική εξήγηση που να αιτιολογεί με στοιχειώδη σοβαρότητα την «Αλβανική σελίδα» της δημοτικής αρχής της Βόρειας Κέρκυρας μετά τα πρόσφατα γεγονότα.

Και προφανώς δε θα μαθαίναμε ποτέ γι αυτό το ταξίδι και το σκοπό του αν δεν τύχαινε η παρεμπόδιση της εξόδου του Δημάρχου από τη χώρα.

Μαθαίνουμε λοιπόν από ανάρτηση του αντιδημάρχου κ. Κουτσούρη ότι το θέμα της επίσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης για το νερό στο νησί (!!!) και μάλιστα με τη συμμετοχή «επιφανών τοπικών επιχειρηματιών» (κατά δήλωση του κ. Αντιδημάρχου)!!!

Ερήμην των τοπικών φορέων, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση ούτε καν συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Β. Κέρκυρας, καμία συνεννόηση με το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, μέλος του οποίου είναι ο κ. Μαχειμάρης, συζητάει ο αντιδήμαρχος το θέμα του νερού με την παρουσία των επιφανών επιχειρηματιών!!!!!

Μία ακόμα πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου που καταλύει κάθε είδους θεσμική και δημοκρατική διαδικασία που μάλιστα ξεπερνάει και τα γεωγραφικά όρια της δικαιοδοσίας του Δήμου.

Η Πορεία προς το Βοριά έχει συνυπογράψει μαζί με άλλες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους  το αίτημα για σύγκλιση του Δ. Σ. με συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που ο πρόεδρος του σώματος για μία ακόμα φορά, υπακούοντας στην his masters voice, απαξιεί προκλητικά ακόμα και να απαντήσει.

Ο κ. Μαχειμάρης, ανέκαθεν οπαδός των μεγάλων αφηγήσεων, ιδιαίτερα αυτών που δημιουργεί ή πρωταγωνιστεί ο ίδιος, καταφεύγει στις πομπώδεις κινήσεις όταν η Δημοτική Αρχή δεν καταφέρνει να λύσει τα πρακτικά προβλήματα και ιδιαίτερα αυτό της ύδρευσης και της οδοποιίας που χρονίζουν. Όσο αφορά το τρίτο μεγάλο ζήτημα των απορριμμάτων και εδώ έχουμε περισσότερη αυτοδιαφήμιση παρά μια πρακτικά αποτελεσματική συνολική διαχείρηση.

Η πραγματική σημασία του ταξιδιού στην Αλβανία ξεφεύγει από τη δυνατότητά μας και από τις προθέσεις μας να τη συλλάβουμε. Όσο αφορά το ζήτημα του νερού έχουμε να κάνουμε μερικές απλές παρατηρήσεις περί του αυτονόητου:

Πριν συζητήσει κανείς για μεγαλεπήβολες, χρονοβόρες και προφανώς μη υλοποιήσιμες λύσεις, οφείλει να αποκαταστήσει τη μεγαλύτερη πληγή που αφορά τη λειψυδρία και είναι οι απώλειες του διάτρητου δικτύου. Αυτό σε συνδυασμό με τα χαλασμένα υδρόμετρα, την έλλειψη υδρομέτρησης, πέρα από την κοινωνική αδικία, δημιουργεί μια σπατάλη και υπερκατανάλωση πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική. Δεν μπορούν τα φιλοπεριβαλλοντικά κροκοδείλια δάκρυα του Δήμου Β.  Κέρκυρας να εξαντλούνται σε μια δήθεν ανακύκλωση και να υπάρχει μια τεράστια σπατάλη νερού η οποία αν περιοριστεί, έστω σταδιακά, θα λύσει άμεσα το πρόβλημα υδροδότησης και όχι στο απώτερο μέλλον.

Φαίνεται όμως ότι το απλό και το αυτονόητο έχουν γίνει πλέον τα μεγάλα ζητούμενα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search