• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Πρόγραμμα Δράσης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

May 10, 2020 4757

ΕΛΜΕ Κέρκυρας                                                                                                     Κέρκυρα, 10/5/2020

Πρόγραμμα Δράσης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας πραγματοποίησε Γ.Σ., την Πέμπτη, 7 Μαΐου και στη Γ.Σ. αποφασίστηκε η επικαιροποίηση των αποφάσεων που πήρε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση και τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

Παράλληλα αποφασίστηκε το παρακάτω Πρόγραμμα Δράσης για τις επόμενες μέρες:

1.       Συγκέντρωση στοιχείων από όλα τα σχολεία για τις συνθήκες υποδοχής των μαθητών και των εκπαιδευτικών

2.       Συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, την Τρίτη, 12 Μαΐου, στις 12 μ.μ. για τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων αλλά και την πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος.

3.       Συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, την Τετάρτη 13 Μαΐου, στις 12 μ.μ., στα Λύκεια , ως μια πρώτη αντίδραση στην έλλειψη των μέτρων ενόψει του ανοίγματος των σχολείων αλλά και της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος. Στη συγκέντρωση θα κληθούν να συμμετάσχουν η Ένωση Γονέων Κέρκυρας, ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. – 2 μ.μ.

·         Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να ελέγξουν τις προϋποθέσεις ανοίγματος των σχολείων και στη συνέχεια να πάρουν αποφάσεις δημοσιοποιώντας ποιες προϋποθέσεις δεν καλύπτονται και σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ να οργανώσουν τη δράση τους με παράσταση διαμαρτυρίας στους Δήμους, στην Π.Ε. Κέρκυρας ή όπου αλλού απαιτείται. Στις περιπτώσεις σχολείων, όπου η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη, καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να κλείσουν το σχολείο και να οργανώσουν τη διαμαρτυρία τους στο Δήμο. Να καλέσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων σχολικό συμβούλιο προκειμένου να ενημερωθούν από πρώτο χέρι οι μαθητές, οι γονείς και ο Δήμος για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε σχολείο.

·         Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να μη δεχτούν τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και να μην την εφαρμόσουν. Η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ παρέχουν συνδικαλιστική και πολιτική κάλυψη σε όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να υλοποιήσουν την τροπολογία της κυβέρνησης.

·         Καλούμε την ΟΛΜΕ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να:

1.       Καλέσει Γ.Σ. των ΕΛΜΕ καθώς και Γ.Σ. των Προέδρων

2.       Να παράσχει συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα αρνηθούν να συμμετάσχουν στη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

3.       Να θέσει στο Υπουργείο Παιδείας το ζήτημα της άδειας ειδικού σκοπού για τους εκπαιδευτικούς και ειδικά για τους αναπληρωτές μια και οι τελευταίοι, για κάθε κανονική μέρα άδειας που παίρνουν, χάνουν χρήματα από το επίδομα μη ληφθείσης αδείας που παίρνουν το καλοκαίρι καθώς και το ζήτημα που προκύπτει για τους εκπαιδευτικούς που έχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στην οικγένειά τους.

Με την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν παίζουμε

Με τις δημοκρατικές και παιδαγωγικές ελευθερίες δεν παίζουμε

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search