• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

“Αδύνατο να καταρτιστεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Μαιευτικής κλινικής”

April 30, 2022 6866

 

"Η κατάσταση σε ότι αφορά την στελέχωση στις κλινικές και στα τμήματα του Νοσοκομείου είναι ελλιπέστατη"  τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΚ. Κι ακόμα: "Η συστηματική παραβίαση το νόμιμου ωραρίου εργασίας και του εξαναγκασμού σε παράνομη εργασία , η παραβίαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης του προσωπικού όπως αποτελούν επίσης ένα ιδιαίτερο κρίσιμο πρόβλημα που υπονομεύει την λειτουργία του Νοσοκομείου .
Υπό αυτές τις συνθήκες το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής είναι αναμενόμενο να περιέλθει σε καταστάσεις ακραίας σωματικής, ψυχολογικής και πνευματικής κόπωσης σε καθημερινή βάση να είναι αντιμέτωπο με τις ανθρώπινες αντοχές του."

 

Η ανακοίνωση

Μετά από 3 έτη χρόνια πανδημίας αδυνατεί πλέον να καταρτιστεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Μαιευτικής κλινικής !!!
Η κατάσταση σε ότι αφορά την στελέχωση στις κλινικές και στα τμήματα του Νοσοκομείου είναι ελλιπέστατη .
Ειδικότερα πιο συγκεκριμένα στη Μαιευτική κλινική οι οργανικές θέσεις είναι 12 και ο πραγματικός αριθμός Μαιών που καλούνται να καταρτίσουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή είναι 3. Από τον Οκτώβριο που παραιτήθηκε μια επικουρική Μαία μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες από την διοίκηση για την αντικατάσταση της.
Για την κάλυψη ορισμένων βαρδιών έχει μετακινηθεί από το Κ.Υ Αγίου Μάρκου μια Μαία χωρίς όμως να αποτελεί οριστική λύση .
Το εναπομείναν προσωπικό στον κλάδο των Μαιών (3) θα πρέπει να εργάζονται νυχθημερόν χωρίς κανένα εβδομαδιαίο ρεπό ξεκούρασης και κανονική άδεια.
Όλα τα παραπάνω έρχονται να αποδειχθούν από έναν κρίσιμο δείκτη που συνδέεται με την ποιότητα και την ασφάλεια της παροχής υπηρεσιών στο χώρο της δημόσιας υγείας . Είναι ο δείκτης που συνδέεται άμεσα με Διεθνής κανόνες της Ιατρικής επιστήμης στο σύνολο και σχετίζεται άμεσα με τον σεβασμό στις βασικές κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων όπως σαφώς προβλέπεται από το Σύνταγμα ,την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία .

Η συστηματική παραβίαση το νόμιμου ωραρίου εργασίας και του εξαναγκασμού σε παράνομη εργασία , η παραβίαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου απασχόλησης του προσωπικού όπως αποτελούν επίσης ένα ιδιαίτερο κρίσιμο πρόβλημα που υπονομεύει την λειτουργία του Νοσοκομείου .
Υπό αυτές τις συνθήκες το προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής είναι αναμενόμενο να περιέλθει σε καταστάσεις ακραίας σωματικής, ψυχολογικής και πνευματικής κόπωσης σε καθημερινή βάση να είναι αντιμέτωπο με τις ανθρώπινες αντοχές του.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ζητάμε :
– Άμεσα να προβεί η Διοίκηση σε επείγουσες διαδικασίες αναπλήρωσης και αντικατάστασης όλων των θέσεων της κλινικής στον κλάδο των μαιών.
– Άμεσα η διοίκηση να προβεί σε μόνιμες προσλήψεις όλων των κενών οργανικών θέσεων των Μαιών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search