Print this page

Και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο…..

May 27, 2022 538

 

Μέσα σε διάστημα 5 μηνών η δημοτική αρχή της Βόρειας Κέρκυρας έχει συγκαλέσει μόνο μία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συν μια ακόμα για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η δημοτική αρχή δεν έχει ανάγκη την άποψη του σώματος για τη διοίκηση του Δήμου έχοντας αξιοποιήσει πλήρως τις «δημοκρατικές» εξουσίες της μέσω της Οικονομικής Επιτροπής. Έτσι λοιπόν ο Δήμος διοικείται από την Οικονομική Επιτροπή και φροντίζει να καλλιεργεί την έξωθεν εικόνα του μέσω της βιομηχανικής παραγωγής δελτίων τύπου του γραφείου Δημάρχου.

Και έρχεται μετά από 5 μήνες να θυμηθεί την ύπαρξη του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό κυρίως γιατί έχει ανάγκη το ρόλο του ως «μαϊντανό» για την έγκριση διαφόρων διαδικαστικών θεμάτων. (Το 70% των θεμάτων της συνεδρίασης είναι τέτοιου είδους)

Στο δε μείζον θέμα της ύδρευσης, το οποίο δεν έχει συζητηθεί ΠΟΤΕ στο Δ. Σ. η δημοτική αρχή δεν δέχτηκε προτάσεις της αντιπολίτευσης για τη συζήτησή του με πρόσχημα ότι επίκειται συζήτηση μεταξύ αρμοδίων φορέων σε επίπεδο νησιού.

Ωστόσο έρχεται το «μανιφέστο» Μαχειμάρη-Κουτσούρη να επαναφέρει στην επικαιρότητα την πομπώδη αφήγηση του νερού από το Γαλάζιο Μάτι!!! Ενώ δε γίνεται καμία συζήτηση για το αυτονόητο της ανάγκης για ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συντήρηση των δικτύων απ όπου χάνεται τεράστιο ποσοστό του νερού και την αντικατάσταση της πλειοψηφίας των υδρομέτρων που δεν λειτουργούν και οδηγούν σε επιπλέον «διαρροή» νερού αλλά και οικονομικών πόρων. Το τελευταίο δε έχει δημιουργήσει ένα καθεστώς τόσο για μικρούς αλλά και κυρίως μεγάλους καταναλωτές το οποίο η δημοτική αρχή για προφανείς λαϊκίστικους λόγους δεν τολμά να θίξει.

Ο στοιχειώδης ορθολογισμός για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της ύδρευσης και της επικείμενης καλοκαιρινής λειψυδρίας επιβάλει την επίλυση των προβλημάτων στην παραπάνω λογική κάτι που είναι και αναγκαίο και πολύ πιο εφικτό απ όλες τις εντυπωσιακές και μεγαλεπήβολες λύσεις. Και αν γίνει αυτό, το πιο πιθανό είναι ότι θα αποδειχτεί ότι δεν χρειάζεται επιπλέον νερό ούτε από γαλάζια μάτια ούτε από φράγματα ούτε από κάτι άλλο. Υπάρχει όντως τόση έλλειψη στοιχειώδους λογικής ή κάποια σκοπιμότητα που κάνει τη συζήτηση από τη μία ανεδαφική και από την άλλη αποπροσανατολιστική; Ότι και από τα δύο να συμβαίνει είναι εξ ίσου επικίνδυνο για τη δημόσια ζωή.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.