Print this page

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

May 31, 2022 702

 

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στην υπ αριθμόν 7/ 27-5-2022 συνεδρίαση του εξέδωσε -μετά και την έντονη εκφρασμένη διαμαρτυρία του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη – ψήφισμα που αφορά στη δομή « ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και καταγράφει τα ακόλουθα:

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΜΑ.

Καταγγέλλουμε την προκλητική και ανάλγητη απόφαση της Υφυπουργού εργασίας κας Δόμνας Μιχαηλίδου εις βάρος του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Η νέα κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Νόμος 4921/2022 (Άρθρο 67) βάσει των οποίων δίνεται προθεσμία ενός έτους σε δομές που θέλουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, για να προσαρμόσουν τη λειτουργία, τη στελέχωση, τις κτιριολογικές προδιαγραφές τους και

τις εν τω συνόλω παρεχόμενες υπηρεσίες τους, , είναι «ταφόπλακα» για τις δομές του «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ» .

Το Νομοσχέδιο :

· δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον για τις ιδιαίτερες περιπτώσεις παιδιών, με ψυχοσωματικά προβλήματα,

· δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον τους,

· δεν ενδιαφέρεται για την ηθική τους διαπαιδαγώγηση,

· δεν ενδιαφέρεται αν τα παιδιά αυτά θα είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα, αλλά

· προτείνει μόνον τη μείωση του αριθμού τους ,περισσότερες τουαλέτες και φύλακες φρουρούς λές και τα παιδιά ζουν σε φυλακές.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας στεκόμαστε δίπλα στο ”Χαμόγελο του Παιδιού” και σε κάθε άλλη δομή που επιτελεί τέτοιο μεγάλο και σημαντικό κοινωνικό έργο. Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα ανατροφής και φροντίδας στην κοινωνική ένταξη και όχι στενά στην κτιριακή υποδομή. Το ”Χαμόγελο του Παιδιού” 27 χρόνια τώρα έχει αποδείξει την κοινωνική του προσφορά, την πολύ σημαντική δουλειά που προσφέρει και δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθεί σε συρρίκνωση ή ακόμα χειρότερα σε κλείσιμο από μια αψυχολόγητη απόφαση.

Θα αγωνιστούμε σκληρά στο πλευρό του προέδρου και του ΔΣ του «Χαμόγελου» με στόχο την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απόφασης της Υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο διαχωρισμός των δομών αποτελεί μια κατάφωρη αδικία και μονομέρεια. Δε γίνεται να ξεχωρίζεις τα παιδιά που ζουν στους ιδιωτικούς μη κερδοσκοπικούς φορείς παιδικής φροντίδας και προστασίας με τα παιδιά των δημόσιων ΝΠΔΔ και εκκλησιαστικών φορέων!

Είναι εντροπή να βάζει την κοινωνία σε τέτοια διλήμματα, μια κοινωνία που ταλαιπωρείται από την μνημονιακή , υγειονομική και ενεργειακή κρίση, στοχοποιώντας μια δομή η προσφορά της οποίας «αγγίζει τις τρυφερές ψυχές παιδιών» και είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμη κι αποδεκτή .

Χαμόγελο και ελπίδα για κάθε παιδί».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.