• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Η ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας αποχαιρετά τον Θοδωρή Χαρτοφύλακα

July 08, 2022 588

 

Συλλυπητήριο ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρας για την απώλεια του Θοδωρή Χαρτοφύλακα.

Αναλυτικά:

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας αποχαιρετά με θλίψη και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον μαέστρο και χορωδό Θοδωρή Χαρτοφύλακα που έφυγε από την ζωή μόλις στα 46 του νικημένος από τον καρκίνο.
Ο Θοδωρής γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1976, καταγόταν από το Βαλανειό και καλλιτεχνική οικογένεια και ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική. Υπήρξε μαέστρος στις χορωδίες του Καβαλλουρίου, των Νυμφών και της Ένωσης Περιθειωτών «Φίλιππος Βλάχος» ενώ παράλληλα ήταν χορωδός της μουσικά ιδιαίτερης χορωδίας του Βαλανειού, «ΤΟ ΚΟΡΟ».
Ο Θοδωρής ανδρώθηκε μουσικά σε μια εποχή όπου στην τέχνη κυριάρχησε η υποκουλτούρα και το ευτελές. Αυτός όμως επέλεξε τον δρόμο της υπεράσπισης της παράδοσης, της λαϊκής και έντεχνης μουσικής. Έβλεπε το νέο στο διαχρονικό και το ωραίο σε αυτό που εκφράζει την ζωή. Αυτή του την επιλογή την ακολούθησε με συνέπεια και την δίδαξε ως οπτική στις χορωδίες του. Αγαπήθηκε για το πάθος και την προσφορά του αλλά και τον γλυκό του χαρακτήρα. Μπορεί το νήμα της ζωής του να υπήρξε μικρό όμως το αποτύπωμα της νότας της είναι εντονότατο και μελωδικό.
Εκφράζουμε στη σύζυγό του, στα παιδιά του και στους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search