Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιάσει την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, στις 22:30, στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας την μουσική εκδήλωση «Μενεξέδες και Ζουμπούλια. Από τη Σμύρνη στην Κέρκυρα με γέφυρα τη μουσική».

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και στην παρουσία των Μικρασιατών προσφύγων στην Κέρκυρα.

Στον ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες στο νησί, εγκαινιάζεται η έκθεση υδατογραφίας του κ. Σπύρου Μουρατίδη «Το Χρέος». Εκτίθεται επίσης μέρος του ιστορικού αρχείου του Στρατηγού Δημητρίου Θεοτόκη (1874-1923), ως τιμητική μνεία στην μεγάλη του συμβολή κατά την διάσωση χιλιάδων Ελλήνων και Αρμενίων, την περίοδο της υποχώρησης του ελληνικού στρατού, το καλοκαίρι του 1922.

Παράλληλα θα είναι ανοικτή στο κοινό η ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Καταφύγιο. Κέρκυρα, Πρόσφυγες 1922-1924» που φιλοξενείται στο Λατινικό Παρεκκλήσιο του Φρουρίου.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό με ελεύθερη είσοδο έως τις 24:00.