• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών που μεταφέρονται στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Κασσιώπης

September 14, 2022 662

Ανακοίνωση των γονέων των μαθητών που μεταφέρονται στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Κασσιώπης για το πρόβλημα των σχολικών μεταφορών.

Η ανακοίνωση

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στη συνηθισμένη της ημερομηνία. Δε συνέβη κάποια απρογραμμάτιστη έναρξη του σχολικού έτους νωρίτερα από το συνηθισμένο.

 

Ωστόσο, σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων δε θα διεξάγονται κανονικά, καθώς δεν έχει ακόμη γίνει προκήρυξη του διαγωνισμού ανάθεσης. Οι γονείς λοιπόν είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν τις εργασίες τους και να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο. Τό κόστος αυτών των μετακινήσεων όμως είναι πλέον δυσβάστακτο για τη μέση οικογένεια με δεδομένες τις αυξήσεις της τιμής της βενζίνης.

Το πρόβλημα αφορά μόνο στις οικογένειες που μετακινούνται, οπότε το πρόγραμμα των υπολοίπων μαθητών προχωρά κανονικά και δε φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερη δυσλειτουργία. Κανένας εργοδότης δε δείχνει διατεθειμένος να παραχωρεί άδεια τουλάχιστον 2 ωρών τη μέρα προκειμένου οι γονείς να πραγματοποιούν οι ίδιοι τις μετακινήσεις αυτές, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειΕς να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Μέσα στο αδιέξοδό τους αυτό, πολλοί γονείς αναγκάζονται να στείλουν τα παιδιά τους με τη δημόσια συγκοινωνία η οποία όμως αφήνει τα παιδιά πολύ μακριά από το σχολείο τους και αφού έχουν χάσει τουλάχιστον την πρώτη ώρα. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό στην προσέλευση ή την αποχώρηση των μαθητών ποιος άραγε θα αναλάβει την ευθύνη; Οι γονείς, η διεύθυνση των σχολείων, η πρωτοβάθμια ή η δευτεροβάθμια, η περιφέρεια ή το Υπουργείο;

Η οικογένεια είναι μία μικρογραφία της κοινωνίας και ο έγκαιρος προγραμματισμός είναι βασικό στοιχείο της αρμονικής της λειτουργίας. Εύλογα προκύπτει λοιπόν το ερώτημα τί είναι αυτό που οδήγησε σε αυτή την έλλειψη προγραμματισμού από μεριάς του κράτους. Γιατί αυτή η χρονιά να ξεκινήσει με μία τόσο σοβαρή δυσλειτουργία; Γιατί ο εν λόγω διαγωνισμός να μη διεξαχθεί τέλος Αυγούστου;

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search