• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Αρνήθηκαν να εργαστούν τσάμπα σε ξενοδοχείο της Βόρειας Κέρκυρα - Παρέμβαση ΣΞΚ -ΕΚΚ

November 03, 2022 684
Μετά από καταγγελίες εργαζομένων ότι καλούνται να εργαστούν για τα «μαζέματα» του ξενοδοχείου χωρίς αμοιβή και ασφάλιση, το Συνδικάτο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί, 31/10/2022, παρέμβαση σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της βόρειας Κέρκυρας, την οποία εκμεταλλεύεται ξενοδόχος του στενού πυρήνα της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.
 
Αρχικά, ένα μέρος των εργαζομένων, παίρνοντας θάρρος από την παρουσία του Συνδικάτου τους, αρνήθηκε να εργαστεί «τσάμπα». Το παράδειγμά των πρώτων ακολούθησαν κι όσοι εργαζόμενοι είχαν ήδη μπει στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να έχουν βγει άπαντες εκτός ξενοδοχείου εντός μισαώρου.
Η αποφασιστική αυτή κίνηση των εργαζομένων οδήγησε την εργοδοσία σε υπαναχώρηση, και μία ώρα αργότερα, ο διευθυντής και εκπρόσωποι της εργοδοσίας έφτασαν στο χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι εργαζόμενοι και τους δήλωσαν με σαφήνεια ότι θα αμειφθούν και θα ασφαλιστούν για την εργασία που θα παράσχουν. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ζητάμε από τον ΕΦΚΑ και το ΣΕΠΕ να ελέγξουν αν πραγματικά θα εργαστούν
νόμιμα οι εργαζόμενοι.
 
Με την παρέμβαση Συνδικάτου και Εργατικού Κέντρου, ακυρώθηκε μια «παράδοση ετών» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής του ξενοδοχείου- που ήθελε τους εργαζόμενους να εργάζονται στην αρχή και στο τέλος της σεζόν για κάποιες ημέρες «δωρεάν».
 
Καλούμε τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και οργάνωση με το Συνδικάτο τους, ώστε να συνεχίσουν να παλεύουν, με αμέσως επόμενο σταθμό τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search