• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Καταγγελίες κατοίκων για την ηχορύπανση στην παλιά πόλη

December 27, 2022 2863

 

 

Οι ημέρες των Χριστουγέννων φαίνεται πως τάραξαν την παλιά πόλη της Κέρκυρας, καθώς ξεκίνησε σωρεία καταγγελιών για ηχορύπανση.

 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το ενδεχόμενο προσφυγής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει ο Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων της παλιάς πόλης κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για την επέκταση του ωραρίου χρήσης της μουσικής.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και συγκεκριμένοι κάτοικοι, που ενδιαφέρονται να συζητήσουν την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Ολύμπιο, σήμερα, ζήτησαν το καθαρογραμμένο κείμενο της απόφασης από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου και προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου προκειμένου να συζητήσει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους.

Στο μεταξύ ο κος Ολύμπιος καταγγέλλει, ότι από την Παρασκευή, που άρχισαν τα καταστήματα να εφαρμόζουν την καινούργια απόφαση, άρχισε και η παραβίαση του ορίου των 80 ντεσιμπέλ, με αποτέλεσμα να ξεκινούν οι καταγγελίες για ηχορύπανση, ενώ φαίνεται ότι η αστυνομία παρέμεινε αδρανής.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι κάνουν υπομονή για τις μέρες των γιορτών και κατόπιν θα ξεκινήσει “βροχή” καταγγελιών για ηχορύπανση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search