Print this page

Σκέτη ομορφιά! 3 παραμυθένια χωριουδάκια της Κέρκυρας που αξίζει να επισκεφτείς κυρίως στην καρδιά του χειμώνα ΒΙΝΤΕΟ (3)

January 04, 2023 1205

Η Κέρκυρα πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά και το μυαλό όσων είχαν την τύχη να την επισκεφτούν κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα και φυσικά το καλοκαίρι. Τα γραφικά καντούνια της, η Παλιά Πόλη, οι όμορφες παραλίες, η αρχοντική αύρα και η παράδοσή της, την εντάσσουν στη λίστα με τις πρώτες επιλογές των Ελλήνων παραθεριστών και των τουριστών που την επιλέγουν κάθε χρόνο για τη χαλάρωσή τους.

Αυτό που οι περισσότεροι δεν έχουν συνειδητοποιήσει είναι  το ότι το νησί των Φαιάκων έχει και μια πιο «μυστική» πλευρά, λίγο πιο μελαγχολική, αλλά εξίσου εντυπωσιακή και όμορφη. Η Κέρκυρα τον χειμώνα είναι άκρως απολαυστική σε σημείο που μόνο αν ξυπνήσεις στην αγκαλιά της θα αντιληφθείς τη μοναδικότητά της, καθώς εκτός από όλα όσα γνωρίζουμε και αγαπάμε στο νησί, έχει και κάποια ορεινά χωριά σκέτα αριστουργήματα.

Χωριά που μοιάζουν περισσότερο να αποτελούν κομμάτι διάσημων χειμερινών θερέτρων της χώρας, πολλά από αυτά όμως με θέα στη θάλασσα, τα οποία προσφέρουν ηρεμία και καταπληκτικές εικόνες.

Παρακάτω θα δεις τρία πανέμορφα χωριά που αποτελούν έναν πολύ καλό για να μη γυρίσεις την πλάτη σε ένα χειμερινό ταξίδι στην Κέρκυρα.

Κρήνη

 

Σε υψόμετρο 310 μέτρων του όρους Ιστώνη, βρίσκεται ένα μικρό χωριό με τεράστια αποθέματα ομορφιάς και διάχυτη γραφικότητα. Και το όνομα αυτού, Κρήνη. Τα πλακόστρωτα σοκάκια του, το πέτρινο σχολείο, τα ψηλά σπίτια και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό που αμέσως θα ξεχάσεις πως βρίσκεσαι σε νησί.

Από το χωριό ξεκινά μονοπάτι που φτάνει στο βυζαντινό Αγγελόκαστρο, ενός εκ των σπουδαιότερων αξιοθέατων των Επτανήσων. Από πολλά σημεία της διαδρομής θα έχεις θέα στα Διαπόντια νησιά, τοπίο που πραγματικά θα σου κόψει την ανάσα.

Μακράδες

Δίπλα στην Παλαιοκαστρίτσα, λίγοι κάτοικοι κρατούν ζωντανό ένα από τα λιγότερο γνωστά χωριά του νησιού, τους Μακράδες. Το χωριό στέκει στην κορυφή ενός κατάφυτου λόφου, δίπλα στο Αγγελόκαστρο και στα γραφικά καλντερίμια του θα κάνεις ταξίδι στον χρόνο, μιας και τίποτα δεν φέρνει στο νου εικόνες αστικού τοπίου.

Το χωριό χτίστηκε τον 13ο αιώνα και ακόμα και σήμερα μένει αναλλοίωτο στον χρόνο. Κάθε καλοκαίρι πλημμυρίζει από κόσμο, ωστόσο τον χειμώνα βρίσκεται στην πιο ιδιαίτερη εκδοχή του.

Αφιώνας

Το χωριό Αφιώνας είναι ένα από τα πιο παλιά και ξακουστά χωριά της Κέρκυρας, για πολλούς και διάφορους λόγους. Η θέα από τα 150 μέτρα υψόμετρο στον Άγιο Γεώργιο και τα Διαπόντια νησιά, το καθιστούν ένα από τα ωραιότερα σημεία για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Τα πολύχρωμα σπιτάκια, τα ωραία ταβερνάκια με τις παραδοσιακές νοστιμιές και το κερκυραϊκό κρασί, είναι τα στοιχεία που θα σε τραβήξουν κοντά του χειμώνα-καλοκαίρι.

 

Ακόμα μία απόδειξη, λοιπόν, πως οι όμορφοι ελληνικοί προορισμοί μας δεν διαχωρίζονται απαραίτητα σε καλοκαιρινά και χειμερινά θέρετρα, αφού κάθε εποχή του χρόνου έχουν κάτι διαφορετικό να μας παρουσιάσουν.

Και η αρχόντισσα Κέρκυρα είναι σίγουρα μία από τις must-visit ομορφιές της χώρας που δεν υστερεί σε τίποτα τον χειμώνα.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.