• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Δείτε ποιο είναι το χρωματιστό χωριό της Κέρκυρας - Ένας από τους παλαιότερους οικισμούς στο νησί των Φαιάκων - Βίντεο με τις ...δίδυμες παραλίες

June 12, 2020 672

 

Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας, σε μια υπέροχη τοποθεσία πάνω σε ένα ορεινό ακρωτήρι και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους οικισμούς του νησιού.

Ο Αφιώνας, σύμφωνα με την παράδοση οφείλει την ονομασία του στην τοπική ποικιλία σταφυλιών, είναι ένα γραφικό και πολύχρωμο χωριό, με όμορφα σπίτια που ακολουθούν την τοπική αρχιτεκτονική, παλιά αρχοντικά και δαιδαλώδη πέτρινα καλντερίμια που καλούν τους επισκέπτες του χωριού να «χαθούν» στα σωθικά τους.

Εντυπωσιακή είναι η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, χτισμένη το 1636, με το επιβλητικό πανύψηλο καμπαναριό της.

Σημείο αναφοράς του Αφιώνα η πανοραμική θέα προς τις παραλίες του Αρίλλα και του Αγίου Γεωργίου των Πάγων, το απέραντο γαλάζιο και τα Διαπόντια νησιά. Η δυτική τοποθεσία του χωριού εξασφαλίζει, επίσης, και ονειρική θέα στο μαγικό ηλιοβασίλεμα.

Ο βράχος όπου είναι χτισμένο το χωριό καταλήγει σε έναν μικρό ισθμό, με παραλίες εκατέρωθεν, γνωστός και ως Πόρτο Τιμόνι. Οι ακρογιαλιές δεν είναι ορατές από το χωριό και προσεγγίζονται μέσω μονοπατιών και μιας διαδρομής που διαρκεί περίπου 30-40 λεπτά. Κατά το μήκος της συναντώνται μεσαιωνικά ερείπια, καθώς και το εξωκλήσι του Άγιου Στυλιανού μέσα σε σπηλιά.

Τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μικρά βότσαλα και πέτρες και βράχοι καλυμμένοι από την καταπράσινη φύση συνθέτουν το υπέροχο φυσικό σκηνικό της.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Προσθήκη από argyrades.gr (drepani.gr)

Το Πόρτο Τιμόνι αποτελεί μία από της ωραιότερες παραλίες του νησιού, παρθένες, ελάχιστα συζητημένες λόγω του ότι δεν είναι εύκολα επισκέψιμη δια ξηράς, Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αφιώνα, στο βορειοδυτικό κομμάτι της Κέρκυρας. Τα νερά είναι γαλανά και οι δύο παραλίες που δημιουργούνται στους ισάριθμους μικρούς κόλπίσκους καλύπτονται από ψηλό λευκό βοτσαλάκι.

Πόρτο Τιμόνι, η «γαλάζια λίμνη» της Κέρκυρας -Ο διπλός κόλπος που ...

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search