Print this page

Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Για τον αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας - Ο αγώνας μπορεί να αποσπά κατακτήσεις - Η συνέχισή του εγγυάται τη νίκη!

June 21, 2020 512

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ-Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Την Πέμπτη 18 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Κατά την συζήτηση, που αναπτύχθηκε, αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι αλλά και οι αιτίες αυτών, φωτίζοντας παράλληλα την διέξοδο από την άθλια κατάσταση που βιώνουν. Συζητήθηκε η εμπειρία από την δράση που έχει αναπτυχθεί, τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, και η συζήτηση κατέληξε σε πλαίσιο πάλης με τα παρακάτω αιτήματα (όπως έχουν διατυπωθεί και για τους συμβασιούχους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας):

- μονιμοποίηση-σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων (οποιαδήποτε άλλη "λύση"-συβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένους χρόνου κ.λπ. είναι μακριά και απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων και της καθαριότητας των σχολείων, της δημόσιας υγείας)

-νέες προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων για καθαριότητα

- το κράτος να προμηθεύσει τώρα τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας

- το κράτος να προμηθεύσει τώρα τους εργαζόμενους με τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα για να κάνουν τη δουλειά τους
κανείς από τους ήδη εργαζόμενους να μην χάσει τη δουλειά του

- αύξηση του μισθού και καμία καθυστέρηση στην καταβολή του

- να σταματήσουν τώρα οι απειλές, η τρομοκρατία και η εκμετάλλευση των εργαζομένων

Τα αιτήματα αυτά του Σωματείου μας και των συμβασιούχων-μελών του, ενσωματώθηκαν σε εισήγηση που έκαναν την Παρασκευή 19 Ιούνη, οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Θυμίζουμε ότι τα αντίστοιχα αιτήματα (με κυρίαρχο την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα) κατατέθηκαν με μορφή ψηφίσματος στις 9 Ιούνη στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία! Κάτω από την πίεση του Σωματείου μας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αναγκάστηκε να κάνει αποδεκτά τα παραπάνω αιτήματα!

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι όσο οι εργαζόμενοι πιέζουμε, μπορούμε να αποσπάμε κατακτήσεις, μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους που θα διαμορφώνουν προϋποθέσεις βελτίωσης της ζωής μας. Όμως να μην υπάρχει καμία αυταπάτη! Η παραπάνω απόφαση θα μείνει κενό γράμμα αν δεν συνεχιστούν και δεν ενταθούν οι αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων! Αν δε συνεχιστεί και δεν αυξηθεί η συσπείρωσή τους στο Σωματείο μας!

Καλούμε του συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, όπως όλο αυτό το διάστημα, μέσα από τις γραμμές του Σωματείου μας, ώστε τα αιτήματά μας να γίνου πράξη. Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, όταν είναι οργανωμένοι και ταξικά προσανατολισμένοι. Οι προσπάθειες διαφόρων, όπως του Προέδρου ΣΕΠΕ Κέρκυρας και όσων κρύβονται πίσω από αυτόν, να απομακρύνουν τους συναδέλφους συμβασιούχους στην καθαριότητα των σχολείων από το Σωματείο μας και να υπονομεύσουν τον αγώνα που είναι σε εξέλιξη, θα πέσουν στο κενό!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά, κόντρα σε όλους τους μηχανισμούς κράτους και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού! Οργανώνουμε τον αγώνα μας, συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας, περνάμε στην αντεπίθεση!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.