Print this page

Μπροστά "καυγάδες" ... και πίσω χειραψίες

May 17, 2023 329

ΜΠΡΟΣΤΑ «ΚΑΥΓΑΔΕΣ» … ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ

Μία νέα δημοτική παράταξη που συγκροτήθηκε από τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε ότι θα κατέλθει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και μάλιστα με το χαρακτήρα της "ενωμένης αντιπολίτευσης".

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται επίσημα γνωστή, μόλις μία εβδομάδα πριν τις εθνικές εκλογές, την ώρα δηλαδή που, υποτίθεται, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ... σκοτώνονται για τις αχαλίνωτες διαφορές τους και διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Επιβεβαιώνεται έτσι, για πολλοστή φορά, ότι αυτά που ενώνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ περισσότερα και πολύ πιο ισχυρά από όσα τους χωρίζουν. Ότι οι συγκλίσεις στα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα είναι τέτοιες που τους επιτρέπουν να σχηματίζουν κοινές παρατάξεις, να κατεβάζουν ψηφοδέλτια με υποψηφίους και από τους δύο κυρίαρχους πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος.

Είναι οι ίδιες συγκλίσεις που επιτρέπουν τις μετακινήσεις υποψηφίων από κόμμα σε κόμμα, οι ίδιες δεσμεύσεις που προμηνύουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, η ίδια βάση πάνω στην οποία μπορεί να πατήσει η συμφωνία για τον κυβερνητικό σχηματισμό της επόμενη μέρας.

Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι ένα αλλοπρόσαλλο κερκυραϊκό φαινόμενο… Ήδη κοινή κάθοδος ανακοινώθηκε και στην Καισαριανή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς οι μέχρι τώρα δημοτικές τους παρατάξεις τα βρήκαν και δημιούργησαν μια νέα παράταξη με το όνομα «Ενωμένη Καισαριανή». Πρόσφατα επίσης, στο Περιστέρι, ανακοινώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη που στηρίζεται επίσημα από τη ΝΔ και τμήμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ! Κι όλα αυτά όταν στην Πάτρα οι επικεφαλής των τοπικών κομματικών οργανώσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν το ενδεχόμενο μιας κοινής στήριξης υποψήφιου δημάρχου κατά του Κώστα Πελετίδη, που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ. Είναι προφανής η ευκολία με την οποία τα βρίσκουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ…

Γι' αυτό, μόνο μια απάντηση χωράει από τη μεριά του λαού: Να δυναμώσει ο λαός και το κίνημα του, να είναι αδύναμη η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, να είναι ισχυρό το ΚΚΕ για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.