• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Το μήνυμα του συλλόγου ΕΡΗΜΙΤΗ ΠΛΟΥΣ: Είμαστε εδώ και ο αγώνας συνεχίζεται!

June 26, 2020 551

Για τα πρόσφατα τεκταινόμενα.

 

Από το Δ.Σ. του συλλόγου ΕΡΗΜΙΤΗ ΠΛΟΥΣ

Η επικοινωνιακή φιέστα που στήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 από τους δήθεν «επενδυτές» με την κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου του ναυτικού φυλακίου στον Αγ. Στέφανο Σινιών ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης του ανεκδιήγητου υπουργού. Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, έτσι ώστε αυτή τη φορά να παρουσιάσει φωτογραφίες με αληθινές μπουλντόζες και όχι από τη Wikipedia.
Ο Σύλλογος Ερημίτη Πλους και ο Δήμος Β. Κέρκυρας παρευρέθηκαν στο σημείο των εργασιών εξαρχής, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν τη νομιμότητα των εργασιών. Μέχρι και σήμερα, 24/6/2020, η δημοτική αρχή και ο σύλλογος δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση.

Κατά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Β.Κέρκυρας το θέμα και ακούστηκαν σοβαρές καταγγελίες, που αφορούσαν στη νομιμότητα της άδειας κατεδάφισης, στον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών, καθώς και στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση της αποστολής στον Δήμο Β.Κέρκυρας των στοιχείων που αφορούσαν στην έγκριση της υψομετρικής μελέτης του έργου από το αρμόδιο υπουργείο. Το Δημοτικό Συμβούλιο Β.Κέρκυρας της 19ης Ιουνίου 2020 αποφάσισε με ψήφους 14 υπέρ και 11 κατά να στηρίξει με κάθε πιθανό τρόπο τον αγώνα των κατοίκων και φορέων της περιοχής για την διάσωση του οικοσυστήματος του Ερημίτη.
Ένταση προκλήθηκε στο τέλος της ψηφοφορίας, όταν οι παρευρισκόμενοι αποδοκίμασαν έντονα τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Βλάχο για την αρνητική του ψήφο στην στήριξη του αγώνα των κατοίκων της περιοχής από την οποία εκλέγεται, στην οποία έχει και την έδρα της επιχείρησης του, δραστηριοποιούμενος ως εργολάβος.

Η αλαζονική παρουσία των «επενδυτών» και οι εκλεκτικές συναντήσεις με τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού υποστηρικτές τους μόνο αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν στην κοινωνία μας. Όσο για τα «καθρεφτάκια και τις χάντρες» που ξεκίνησαν να τάζουν τοπικά, να τους θυμίσουμε ότι η αποικιοκρατία έχει τελειώσει.

Θέλουμε για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εδώ και ο αγώνας συνεχίζεται. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Κέρκυρας συνεχίζει τον αγώνα για τη διάσωση του Ερημίτη, έχοντας απέναντι της μια μικρή ομάδα ατόμων, τα οποία αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των δικών τους και μόνο συμφερόντων.

Κάθε κίνησή τους θα βρίσκει την απάντηση που της αρμόζει. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη!!!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search