Print this page

Λίγα λόγια σχετικά με όσα συνέβησαν τελευταία στον Ερημίτη

June 28, 2020 611

Του Δημήτρη Φατήρα*


Είναι πράξη αλαζονείας και όχι ανοησίας το εγχείρημα που τόλμησαν οι φερόμενοι ως επενδυτές στον Ερημίτη, προκλητικά και έξω από κάθε νομιμότητα, μάλιστα, είχαν φροντίσει οι ίδιοι να είναι στραμμένα εκείνη την ώρα και τα μάτια του Ελληνικού λαού για να παρακολουθούν την καταστροφή που προκαλούσαν .

Ένα σκηνοθετημένο επικοινωνιακό 'σώου" για τις επικοινωνιακές ανάγκες του "προστάτη τους" υπουργού αλλά και για να δείξουν αλαζονικά την "αποφασιστικότητα και πυγμή" τους ώστε να περάσουν το αίσθημα της ηττοπάθειας στον κερκυραϊκό λαό στέλνοντας το μήνυμα ότι "όλα τελείωσαν"

Είναι πάγια ταχτική αυτού του είδους των "επενδυτών" το σκληρό Rock, να θεωρούν λάφυρο τον χώρο που εισβάλλουν, να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους, και αν χρειάζεται οι κυβερνήσεις, τις οποίες έχουν πλέον χειραγωγήσει να τους προσαρμόζουν (τους νόμους) στα συμφέροντα τους (δικό μας παράδειγμα οι νομοθετικές ρυθμίσεις...).

Είναι "μαστόροι" στο χειρισμό των τοπικών κοινωνιών ( "τους ιθαγενείς") αρχικά με δέλεαρ τα "καθρεφτάκια... (και τι δεν μας έχουν τάξει μέχρι τώρα, η γνωστή καραμέλα που πιάνει - θέσεις εργασίας!!! πολλές θέσεις εργασίας- πολλά εκατομμ. ευρώ!!!) αν δεν πιάσουν, τότε οι δυνάμεις καταστολής του κράτους μπαίνουν σε δράση...

Σε σχέση μ' αυτά, το οδυνηρό για μας και για τη χώρα μας είναι ότι, τα όσα συνέβησαν τελευταία στον Ερημίτη, συνέβησαν με την προκλητικά απροκάλυπτη στήριξη αβάντα και κάλυψη του υπουργού της Ελληνικής δημοκρατίας, που αντί να καλέσει τις αρχές και να απατήσει την άμεση σύλληψή τους και την παραπομπή τους εκείνη τη στιγμή, θριαμβολογούσε στα τηλεοπτικά παράθυρα και ανέβαζε πλάνα στο twiiter του από την παράνομη καταστροφή και το βιασμό της φύσης μας και της ιστορίας του, που προκαλούσαν οι (υπό την προστασία του;) εισβολείς..

Κράτος δικαίου !!! Αυτά τα παραδείγματα δίνει κ. πρωθυπουργέ ο υπουργός σας!!! Να τον χαίρεστε και να έλθετε μαζί του (όπως οι φήμες κυκλοφορούν) να φωτογραφηθίτε εγκαινιάζοντας το "κόλπο γκρόσο με την οσμή των σκανδάλων"και με "τις συμβάσεις τύπου μπανανίας. (Νίκος Δένδιας)

Ας το πάρουν χαμπάρι όμως ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και δεν θα το αφήσει ο κερκυραϊκός λαός να τελειώσει κατά πως το θέλουν οι φερόμενοι ως επενδυτές και ο υπουργός τους που τους "κάνει τον "ντίλερ"...

Ο Ερημίτης είναι δικός μας και μέχρι να εγκαταλείψουν τα καταστροφικά τους σχέδια για την περιοχή και αποχωρήσουν οριστικά οι εισβολείς από τον τόπο μας, ο κερκυραϊκός λαός με τους φορείς του, οι συλλογικότητες και το κίνημα "Ερημίτη Πλους..." με την αποφασιστικότητά και τη μαχητικότητά του θα είναι διαρκώς μπροστά τους, σε κάθε τους βήμα, με κάθε νόμιμο μέσο να τους κλείνει το δρόμο.


* Ο Δημήτρης Φατήρας είναι πρόεδρος του Συλλόγου «Ερημίτη Πλους»

ΠΗΓΗ: SAVE ERIMITIS - CORFU (Ερημίτης-Κέρκυρα)

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.