• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Στη Βουλή οι τεράστιες ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Αγ. Μάρκου και το Ιατρείου Αχαράβης

July 15, 2020 245

Ερώτηση για το Κ.Υ. Αγ. Μάρκου και το Ιατρείο Αχαράβης υπέβαλε στη Βουλή η Μπακαδήμα του ΜέΡΑ25

Με την επιστροφή της από την περιοδεία της στην Κέρκυρα, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα υπέβαλε ερώτηση στην Βουλή και τον υπουργό Υγείας αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου και το Πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο Αχαράβης.

Η ερώτηση που υπέβαλε είναι η εξής: « Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και κτηριακές εγκαταστάσεις ενημερωνόμαστε πως υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου.

Συγκεκριμένα, οι κτηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας είναι εξαιρετικά παλαιές και χρήζουν άμεσης επισκευής καθώς η υφιστάμενη κατάστασή τους θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων, ιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού, αλλά και των ασθενών.

Επιπλέον, όπως σε πολλές δομές υγείας της χώρας, υπάρχουν μεγάλες και σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως και στους φύλακες νυχτερινής βάρδιας. Ανάλογη είναι και η υποστελέχωση και στο πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αχαράβης που λειτουργεί με μία μόνο Νοσηλεύτρια που εξυπηρετείται από το Περιφερειακό Ιατρείο Επίσκεψης.

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένη την ανάγκη υγειονομικής θωράκισης της χώρας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχει ενημερωθεί για την κατάσταση του κτηρίου στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου; Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την καταγραφή, αξιολόγηση και άμεση αποκατάσταση του κτηρίου του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου;
  2. Μέχρι να πραγματοποιηθούν τα έργα αποκατάστασης του κτηρίου, τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών;
  3. Πόσα άτομα ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό προβλέπονται για το Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου και πόσα για το Περιφερειακό Ιατρείο Αχαράβης; Πόσες θέσεις είναι κενές και ποιες ειδικότητες σε καθένα;
  4. Προβλέπεται η άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και στις δύο δομές υγείας; Αν ναι, πόσα άτομα θα προσληφθούν; Πόσες νοσηλεύτριες, πόσοι διοικητικοί υπάλληλοι και ποιες ειδικότητες ιατρών;
  5. Προβλέπεται η άμεσα αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού και στις δύο δομές υγείας και αν ναι, εντός ποιου χρονοδιαγράμματος και πού θα δοθεί προτεραιότητα;».
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search