• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρας: Λίγο πριν το σχολικό κουδούνι καμπάνες ανευθυνότητας από Κυβέρνηση και Δήμο

August 24, 2020 446

 

 Σε λίγες μέρες θα χτυπήσουν ξανά τα σχολικά κουδούνια σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μια χρονιά που αρχίζει εν μέσω 2ου κύματος κορωνοϊού. Μια σχολική χρονιά όμως που πρέπει να ξεκινήσει για παιδαγωγικούς και για μορφωτικούς λόγους. Τί έκαναν όμως οι υπεύθυνοι (κυβέρνηση και δήμος) ώστε η επιστροφή στα θρανία να γίνει μέσα σε συνθήκες ασφάλειας;

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ … Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Η κυβέρνηση διέθετε απαραίτητο χρονικό διάστημα για να εξασφαλίσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορούσε να είχε κάνει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, οργάνωση λειτουργίας μικρότερων τμημάτων, εξεύρεση επιπλέον χώρων (αξιοποίηση κλειστών σχολείων, ενοικιάσεις κ.α.), προμήθεια υλικών προστασίας κλπ. Όμως αντί γι’ αυτά:

  • Ψήφισε τη λειτουργία μεγαλύτερων τμημάτων με 27 μαθητές στην πρωτοβάθμια και μέχρι 30 στη δευτεροβάθμια!
  • Ανέδειξε ως βασικό παράγοντα για την μη εξάπλωση της πανδημίας στα σχολεία τη συμπεριφορά των παιδιών!
  • Δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό καθαριστριών ώστε να υπάρχει καθαριότητα σε όλα τα σχολεία και σε όλο το ωράριο λειτουργίας τους. Για τις 28 σχολικές δομές στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας ενέκρινε εννέα (9) καθαρίστριες με πλήρες ωράριο και οκτώ (8) με υποαπασχόληση. Εάν σε αυτές προσθέσουμε τις τέσσερις (4) που ήδη υπάρχουν και αφαιρέσουμε μία (1) που συνταξιοδοτείται προκύπτει ότι 8 δομές δεν θα έχουν καθαρίστρια!
  • Δεν πήρε πρόσθετα μέτρα για την αποτροπή του συγχρωτισμού στις σχολικές μεταφορές!
  • Δεν έκανε προσλήψεις εκπαιδευτικών αλλά αντίθετα φρόντισε να φτιάξει κομματικό στρατό με διευθυντές εκπαίδευσης έτοιμους να την στηρίζουν σε όλα!

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ … Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!

Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας κάνει κανονικό «σκασιαρχείο» ευθυνών πετώντας το μπαλάκι σε διευθυντές και γονείς. Η «κοπάνα» της μάλιστα αφορά μία αρμοδιότητα που αγγίζει την ζωή 2500 μαθητών, 300 εκπαιδευτικών και 5000 γονέων. Συγκεκριμένα:Δεν έκανε επί 2 μήνες καμία παρέμβαση στα σχολεία ώστε να ετοιμάσει για τη νέα σχολική χρονιά!

  • Ζήτησε από τα σχολεία να αξιοποιούν τα λειτουργικά (!) για να κάνουν επισκευαστικές εργασίες!
  • Δήλωσε αδύναμη να κάνει έστω και ένα γενικό καθαρισμό – ευπρεπισμό καθώς και κοπή χόρτων στα σχολεία!
  • Ανάθεσε σε ιδιώτη τη δική της υποχρέωση για λογιστική κάλυψη των σχολικών επιτροπών στερώντας από τα σχολεία περίπου 5000 ευρώ το χρόνο!
  • Δεν έχει ετοιμάσει, ως όφειλε, το νηπιαγωγείο του Πλάτωνα και το ειδικό σχολείο Βελονάδων.
  • Δεν συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την παιδεία και τη συμμετοχή όλων των φορέων αν και είχε δεσμευτεί κάτω από την πίεση της ΛΑΣΥ!
  • Δεν συνεδρίασε τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές και δεν έχει ετοιμάσει κανένα σχέδιο διαχείρισης ακραίων καταστάσεων.

 

ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ!

Ρωτάμε: Η ευθύνη που δόθηκαν 17 μόνο καθαρίστριες για τα σχολεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, ενώ απαιτούνται το ελάχιστο 25, τίνος είναι; Της κυβέρνηση που αποφάσισε αυθαίρετα ή του Δήμου που τόσες ζήτησε; Επίσης η ευθύνη που 8 καθαρίστριες θα είναι με υποαπασχόληση (και άρα 8 σχολεία με μισή καθαριότητα) τίνος πάλι είναι; Κυβέρνηση και Δήμος οφείλουν ν’ απαντήσουν! Οφείλουν τέλος να εξασφαλίσουν για όλα τα σχολεία σε όλο το ωράριο καθαριότητα αλλά και να πάρουν μέτρα για την ασφαλή παροχή παιδείας.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

  Τα παιδιά μας αξίζουν άλλη μεταχείριση! Αξίζουν λύσεις εδώ και τώρα! Η δημόσια παιδεία έχει ανάγκη από άλλη πολιτική! Μία πολιτική που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού! Τις επόμενες μέρες πιθανότατα θα αρχίσουν οι αντιπαραθέσεις των ενόχων για το ποιος φταίει λιγότερο ή περισσότερο! Ως γονείς, εκπαιδευτικοί και κοινωνία να τους κουνήσουμε το δάκτυλο για την κοινή τους ευθύνη και να απαιτήσουμε όλα αυτά που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας για να εισπράξουν το αγαθό και το δικαίωμα της παιδείας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search