• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Βόρειας Κέρκυρας για την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου

September 03, 2020 460

 

Επιστολή προς τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας της  ΛΑ.ΣΥ. για την αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε πρόεδρε,

με την παρούσα θα θέλαμε να σας καταθέσουμε τις θέσεις μας σχετικά με την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου καθώς και για τον προγραμματισμό νέας συνεδρίασής του.

 

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  1. Οι ευθύνες για τη μη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη μη συζήτηση του πολύ σοβαρού θέματος της παιδείας βαραίνουν τόσο εσάς και τον Δήμαρχο, όσο και τις παρατάξεις του κ. Ασπιώτη, του κ. Βάρελη καθώς και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

  Εσείς και ο κ. Δήμαρχος έχετε ευθύνη  γιατί παραβιάσατε κάθε έννοια δημοκρατίας αρνούμενοι να συγκαλέσετε το ΔΣ μέσα στο πλαίσιο που σας ζητήθηκε (συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την παιδεία σε ανοικτό χώρο και με προσκεκλημένους τους φορείς της εκπαίδευσης) από το 70% των Δημοτικών Συμβούλων. Έτσι επιλέξατε να πάτε σε μία συνεδρίαση «κεκλεισμένων των θυρών» για ένα θέμα όπου οι πόρτες έπρεπε να ανοίξουν διάπλατα στην εκπαιδευτική κοινότητα!

  Από την άλλη πλευρά οι παρατάξεις του κ. Ασπιώτη, του κ. Βάρελη καθώς και οι ανεξάρτητοι έχουν τη δική τους ευθύνη. Ευθύνη γιατί δεν εμφανίστηκαν καν στο δημοτικό συμβούλιο βάζοντας έτσι πάνω από την παιδεία και τα παιδιά τους τακτικισμούς απέναντι στη δημοτική αρχή. Ευθύνη επίσης γιατί δεν φρόντισαν με την παρουσία τους να υπάρξει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα μπορούσε να λάβει απόφαση εξασφάλισης σε ικανοποιητικό βαθμό των προϋποθέσεων που είχαν θέσει με το αίτημά τους οι 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι.

  1. Είναι σαφές πως παιδεία, γονείς και μαθητές μπήκαν τελικά σε δεύτερη θέση τόσο για τη δημοτική αρχή όσο και τις παρατάξεις του κ. Ασπιώτη, του κ. Βάρελη και για τους ανεξάρτητους.

Η δημοτική αρχή προσπάθησε να αποφύγει την κριτική που υπάρχει στη εισήγηση της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» για την απραξία και την αναποτελεσματικότητά της στην προετοιμασία των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.

Από τη δική της πλευρά η παράταξη της ΝΔ και όσοι σύμβουλοι συμπορεύονται πολιτικά μαζί της «ζορίζονταν» από το γεγονός ότι στο σχέδιο απόφασης που προτείνει η ΛΑ.ΣΥ. καταγγέλλεται η κυβέρνηση για το μη ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και διεκδικεί από αυτήν λύσεις που η υπουργός τις θεωρεί υπερβολικές.

  1. Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» βάζοντας σταθερά πάνω από όλα τη μόρφωση και την ασφάλεια των παιδιών έχει κάνει τα πάντα για να έρθει το θέμα της παιδείας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σας το έχει ζητήσει 10 φοράς από πέρσι τον Οκτώβριο. Συνυπέγραψε κείμενο με όσους συμβούλους συμφώνησαν. Ανέλαβε την ευθύνη της εισήγησης όταν όλοι οι άλλοι το αρνήθηκαν ή το απέφυγαν. Προσπέρασε εμπόδια που τις έθεσαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης στοιχείων για την εισήγηση. Έχει επισκεφτεί δύο φορές όλα τα σχολεία. Φρόντισε να προσκαλέσει τους φορείς στο ΔΣ όταν ο πρόεδρος το αρνήθηκε. Παρουσιάστηκε στο ΔΣ και πέτυχε να μπουν οι φορείς σε αυτό αφού το έβαλε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της.

 

Β. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΝΕΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

    Σχετικά με τον σχεδιασμό της νέας συνεδρίασης του ΔΣ, κύριε πρόεδρε, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

  1. Οφείλετε να φροντίσετε ώστε να ικανοποιηθεί το πλαίσιο συνεδρίασης που σας έχει τεθεί από το αίτημα των 19 δημοτικών συμβούλων (συνεδρίαση σε ανοιχτό χώρο, αποκλειστικό θέμα την παιδεία, πρόσκληση στους φορείς της παιδείας). Έχετε ευθύνη να προστατέψετε τη δημοκρατική λειτουργία και να αποτρέψετε τον εκφυλισμό του ΔΣ. Εμείς εκπτώσεις σε αυτό και συνθήκες παρωδίας στη λειτουργία του οργάνου δε θα επιτρέψουμε.
  2. Φορείς που πρέπει να προσκληθούν είναι: ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Ένωση Γονέων, Εκπρόσωπος μαθητικών κοινοτήτων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων (καθαρίστριες), Σωματείο Κυλικείων, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, Διευθύντρια Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας.
  3. Τέλος σας ζητάμε η συνεδρίαση να γίνει την Κυριακή 6/9 στις 10.30. Εάν το όργανο συγκληθεί ξανά καθημερινή απογευματινές ώρες θα υπάρχει αξεπέραστη δυσκολία για την παρουσία του επικεφαλής της παράταξής μας και ορισμένου ως εισηγητή του θέματος εξαιτίας της φύσης της εργασίας του (εκπαιδευτικός σε φροντιστήριο).
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search