• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρας για την Παιδεία

September 07, 2020 440

 

Αναλυτικά:

Α. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σχετικά με τις συνθήκες ανοίγματος των σχολείων και έναρξης της σχολικής χρονιάς:

1. Καταγγέλλει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

2. Απαιτεί από την κυβέρνηση:
Την αύξηση της χρηματοδότησης για τις σχολικές μεταφορές ώστε να πολλαπλασιαστούν τα δρομολόγια και να μην υπάρχει συγχρωτισμός.
Την εξασφάλιση 7 επιπλέον θέσεων καθαριστριών, μονιμοποίηση και πλήρη απασχόληση σε όλες.
Τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα με ανώτατο όριο τα 15.

Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.
Εξασφάλιση υγειονομικού προσωπικού στα σχολεία.
Πραγματοποίηση συχνά δωρεάν διαγνωστικών τεστ.
Διανομή μασκών σε όλους.
Ειδική επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές.
Διαμόρφωση υγειονομικού πρωτοκόλλου με κλείσιμο του σχολείου σε περίπτωση κρούσματος.

3. Αποδοκιμάζει την αδράνεια της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά την αρμοδιότητά της να προετοιμάσει τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά.

4. Αποφασίζει τα εξής μέτρα από τη μεριά του Δήμου:
Την δραστηριοποίηση του δημοτικού προσωπικού τις επόμενες ημέρες στα σχολεία προκειμένου να ετοιμαστούν για τη έναρξη της λειτουργίας τους.
Την εξασφάλιση στα σχολεία των αναγκαίων ειδών προστασίας και συστήματα ηλεκτρονικής θερμομέτρησης
Την πραγματοποίηση στις εκπαιδευτικές δομές συχνά απολυμάνσεων.
Την κάλυψη των σχολείων με τις αναγκαίες καθαρίστριες μέσα από τη χρηματοδότηση για την πανδημία εφόσον αφήσει κενά η κυβέρνηση.
Τη δημιουργία σχεδίου εξασφάλισης αιθουσών για την περίπτωση που απαιτηθούν.
Την ικανοποίηση των αιτημάτων ελάφρυνσης των επαγγελματιών στις σχολικές καντίνες.
Την πραγματοποίηση ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους γονείς.
Τη συνδιοργάνωση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της συμβολικών δράσεων ευαισθητοποίησης, διαμαρτυρίας και διεκδίκησης μέτρων από την πολιτεία για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Β. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σχετικά με την αναβάθμιση της παιδείας στις εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας:

1.Εκφράζει τη στήριξή του στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και την αντίθεσή του στις πολιτικές της κυβέρνησης υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησής της.

2.Θεωρεί ότι η Δημόσια Παιδεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων (πολιτείας, Περιφέρειας, Δήμου) που να αποδεικνύεται στην πράξη με πολιτικές ενίσχυσής της.

3.Διεκδικεί από την κυβέρνηση:

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων για τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης της περιοχής (κοντέινερ, ελλείψεις αιθουσών κλπ).
Τροποποίηση του νόμου για τις σχολικές μεταφορές ώστε να τήν δικαιούνται σε όλες τις βαθμίδες όσοι απέχουν από το σχολείο μισό χιλιόμετρο.
Διορισμούς εκπαιδευτικών, αύξηση της μοριοδότησής τους στα σχολεία της περιοχής.
Βοηθητικό προσωπικό (καθαριστές, σχολικοί τροχονόμοι, επιστάτες, θυρωροί) για όλα τα σχολεία μόνιμο και με πλήρες ωράριο.
Θεσμοθέτηση και χρηματοδότηση σχολικού γεύματος.
Ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας με κάλυψη όλων των αναγκών των παιδιών σε αυτήν (π.χ. βιβλία, εκδρομές, υλικά κλπ).

4.Απαιτεί από τις κρατικές υπηρεσίες εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) να σέβονται τα όργανα παιδείας του Δήμου (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Σχολικές Επιτροπές) και τα μέλη τους, να μην εμποδίζουν τις θεσμικές επισκέψεις στα σχολεία και τη λήψη στοιχείων από αυτά και να ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους.

5.Αποφασίζει να στηρίζει την παιδεία στην περιοχή με τα ακόλουθα:

Τη διάθεση του 25% του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» στα σχολεία και αντίστοιχου τουλάχιστον ποσοστού από κάθε άλλη γενική χρηματοδότηση που θα έρθει στο Δήμο.
Την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, την ένταξη σε αυτό του έργου επισκευής του Δημοτικού Σχολείου Βελονάδων για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου και την υλοποίηση του με ρυθμούς και μεθόδους fast track.
Την άμεση λειτουργία του νηπιαγωγείου του Πλάτωνα.
Τη λειτουργία από το νέο έτος παιδικού Σταθμού στη Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου
Τη νομιμοποίηση όλων των σχολικών κτηρίων που δεν διαθέτουν άδεια.
Την άμεση αποπληρωμή των οφειλόμενων ενοικίων σχολικών δομών.
Την ακύρωση της απόφασης για ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη των λογιστικών των σχολικών επιτροπών και την επαναφορά της ευθύνης στο Δήμο.
Τη δημιουργία Διεύθυνσης για την Παιδεία στο πλαίσιο του οργανογράμματος του Δήμου και την άμεση στελέχωση και λειτουργία της.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search