Print this page

Η Πορεία προς το Βοριά για το πρόσφατο Δ.Σ. του δήμου βόρειας Κέρκυρας

September 10, 2020 433

Πορεία προς το Βοριά

 

Ανακοίνωση για το πρόσφατο Δ.Σ. του δήμου βόρειας Κέρκυρας

 

Δυστυχώς, στο Δήμο βόρειας Κέρκυρας, έχουμε φτάσει στη σημείο να παράγουμε περισσότερες ανακοινώσεις των παρατάξεων παρά πρακτικό αποτέλεσμα για τους δημότες..

Πρόσφατο παράδειγμα, το πολύπαθο δημοτικό συμβούλιο με το θέμα της εκπαίδευσης και του ανοίγματος των σχολείων, ένα θέμα που απασχολεί εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αφού δημοτική αρχή και «διευρυμένη» μείζονα αντιπολίτευση διαγκωνίζονταν για το ποιος θα αποδείξει στον άλλο ότι καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού, παρά για την πραγματική επίλυση των προβλημάτων, η συνεδρίαση του Δ. Σ. συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο.

Αποδεικνύεται ότι κανένας ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για το πρόβλημα καθ εαυτό παρά μόνο για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις έναντι του άλλου. Και αυτό για ένα θέμα για το οποίο αγωνιά ολόκληρη η κοινωνία με το άνοιγμα των σχολείων.

Οι παρατάξεις του κ. Ασπιώτη, του κ. Βάρελη, καθώς και οι «5», απείχαν στην πρώτη συνεδρίαση θεωρώντας ότι ήταν το καλύτερο που είχαν να κάνουν επειδή η δημοτική αρχή δεν χειρίστηκε το θέμα όπως ζητήθηκε από τους αιτούντες και μάλιστα κατήγγειλαν όσους από μας παρουσιάστηκαν στην πρώτη συνεδρίαση (!!!). Οι παραπάνω πρότειναν ψήφισμα-απόφαση με εντελώς γενικόλογες προτάσεις, αφαιρώντας όλες τις διεκδικήσεις και την κριτική για την κυβέρνηση η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για τις ελλείψεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Αυτό αποτελεί την επίσημη πλέον πολιτική συμπόρευση της παράταξης του κ. Βάρελη, τουλάχιστον των παρόντων συμβούλων, με τη δεξιά πολιτική της παράταξης του κ. Ασπιώτη, στο όνομα του δικού τους «αντιμαχειμαρισμού». Αυτή η συμπόρευση εννοεί ο κ. Βάρελης όταν λέει ότι «Τα κομματικά στερεότυπα δεν χωρούν στη λογική της διαμόρφωσης μιας μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας που θα πάει τη Βόρεια Κέρκυρα μπροστά»

Η τακτική του δημάρχου είναι ομολογουμένως απαράδεκτη, κάτι το οποίο η παράταξή μας κατήγγειλε δημόσια μετά την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πριν ένα χρόνο, ωστόσο η στείρα αντιπολιτευτική στάση κενή πολιτικού περιεχομένου και πλήρης προσωπικών αντιπαραθέσεων και επιδιώξεων, οδηγούν στην πλήρη αποδιοργάνωση σε βάρος των δημοτών.

 

Όσο αφορά τα συγκεκριμένα θέματα, αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν την πρόταση της εκπαιδευτικής κοινότητας, να μην ανοίξουν τα σχολεία αν δεν υφίστανται υγειονομικές προϋποθέσεις. Σαφώς και έχει η δημοτική αρχή ευθύνες για τη διαδικασία της πρόσληψης καθαριστριών και όχι μόνο, ωστόσο οι ευθύνες για την ανεπάρκεια των καθαριστριών αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού, αιθουσών και άλλων υποδομών, δεν εξαντλούνται εκεί.

Οι μαθητές και οι γονείς, βρίσκονται σε μια παρατεταμένη αγωνία, η οποία εντείνεται από μια σκοταδιστική παραπληροφόρηση που πηγάζει από ακροδεξιά κέντρα, εντοπίζοντας το θέμα μόνο στις μάσκες, αποσιωπώντας το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για μικρό αριθμό μαθητών ανά τάξη, κάτι που διασφαλίζει τόσο την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και τις υγειονομικές συνθήκες.

 

Καλούμε τους γονείς, τους μαθητές και το δημοτική αρχή της βόρειας Κέρκυρας και την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, να ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ για τις οποίες δεν διασφαλίζονται οι υγειονομικές συνθήκες λειτουργίας. Αυτό σημαίνει: Επαρκές προσωπικό καθαρισμού των σχολείων, μικρός αριθμός μαθητών ανά τάξη και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.