• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρας: Αίτημα για συζήτηση θεμάτων προ ημερησίας διάταξης - Εισήγηση

September 19, 2020 464

 

Αίτημα της ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας  για συζήτηση δύο θεμάτων προ ημερησίας διάταξης και η εισήγηση

 

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Κύριε πρόεδρε, αιτούμεθα στη συνεδρίασης της 19ης Σεπτεμβρίου να συζητηθούν προ ημερήσιας διάταξης τα ακόλουθα θέματα:
1. Μετατροπή των συμβάσεων 10 καθαριστριών από μερικής απασχόλησης σε πλήρους.
2. Λήψη απόφασης για διατύπωση αιτήματος δημιουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Κύριε πρόεδρε, η αναγκαιότητα της συζήτησης των θεμάτων αυτών προ ημερήσιας διάταξης τεκμαίρεται εξαιτίας του επείγοντος των ζητημάτων.
Το πρώτο σχετίζεται με την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής στα σχολεία αφού σε 18 από τα 26 η καθαριότητα δεν γίνεται σε όλο το ωράριο της λειτουργίας τους.
Το δεύτερο αφορά την παροχή ψυχολογικής στήριξης σε μία περίοδο που εξαιτίας των γενικότερων συνθηκών έχουν αυξηθεί τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας και χρήσης ουσιών. Μάλιστα το θέμα αυτό είχαμε ζητήσει να το εισηγηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 23ης Ιουλίου. Τότε είχε υπάρξει δέσμευση του κ. Δημάρχου ότι θα μπει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

 
 
 

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ

Α. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΟΥΣ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Στο Δήμο μας λειτουργούν 26 σχολικές μονάδες, όπου φοιτούν 2300 μαθητές και μαθήτριες. Για τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υγιεινής – καθαριότητας των σχολικών αυτών μονάδων, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, μάς εγκρίθηκαν από το Υπουργείο 17 σχολικές καθαρίστριες, 8 εκ των οποίων είναι μερικής απασχόλησης. Δεν ικανοποιήθηκε καν ούτε το ανεπαρκές αίτημα του Δήμου για 19 θέσεις. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο αριθμός αυτός δεν αρκεί για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών καθαριότητας, για την ασφαλή λειτουργία όλων των 26 σχολικών μονάδων και την ύπαρξη σε κάθε σχολείο καθαρίστριας σε όλο το ωράριο λειτουργίας του. Για το λόγο αυτό, εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετατροπή 10 συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Οι 8 αφορούν τις ορισμένου χρόνου που ενέκρινε πρόσφατα η κυβέρνηση και οι 2 υπάρχον προσωπικό με αορίστου χρόνου συμβάσεις.
Αντίστοιχο τέτοιας απόφασης υπάρχει. Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εισηγήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο του την μετατροπή 59 συμβάσεων σχολικών καθαριστών – καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Ο Δήμαρχος στην Πάτρα δεν άφησε τα σχολεία στην τύχη τους αλλά μετέτρεψε τις συμβάσεις καλύπτοντας το κόστος το οποίο το διεκδικεί τώρα από την κυβέρνηση.
Για τη μετατροπή των 10 δικών μας συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης για 10 μήνες, ο προϋπολογισμός του Δήμου εκτιμάται ότι θα επιβαρυνθεί κατά 84.310€. Προτείνουμε το Σώμα να εγκρίνει θα δοθεί αμέσως η εντολή στις διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την μετατροπή των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζόμενων από μερική σε πλήρους απασχόλησης. Τα επιπλέον χρήματα για την μισθοδοσία αυτών να καλυφθούν από ίδιους πόρους και από τα κονδύλια που έχουν έρθει για την πανδημία με σχετική τροποποίηση του προϋπολογισμού και στη συνέχεια να τα διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση.

Β. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ
Η ύπαρξη δημόσιας δομής παροχής δωρεάν ψυχολογικής στήριξης σε ένα δήμο 20.000 κατοίκων είναι απόλυτα αναγκαία. Μάλιστα σε μία περίοδο που οι γενικότερες συνθήκες έχουν αυξήσει θεαματικά τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας και χρήσης ουσιών καθίσταται απόλυτα κατανοητό στον καθένα.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Σφακερών απευθύνθηκε με έγγραφο του στον επικεφαλής της ΛΑΣΥ με την ιδιότητα του προέδρου του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών). Με το ίδιο έγγραφο απευθύνεται και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. Σε αυτό μάς καταγράφει τις δράσεις του συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης με διάφορους φορείς. Παράλληλα διατυπώνει την πρότασή να δημιουργηθεί μία μόνιμη δομή παροχής τέτοιων υπηρεσιών στο Δήμο μας. Αναφέρει τέλος ότι διαθέτει χώρο για να στεγαστεί και εθελοντές για να την στηρίξει.
Παράλληλα το ΕΣΥΝ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων αλλοτρίωσης και επιθετικότητας που γενούν η κρίση και το κοινωνικό μας σύστημα αναπτύσσει στην περιοχή μας πλούσια δράση πρωτογενούς πρόληψης (αθλητισμός, πολιτισμός, ενημέρωση κλπ). Σε αυτές έχει προβάλλει την ανάγκη δημιουργίας δημόσιων δομών παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών και στη Βόρεια Κέρκυρα.
Οι δημόσιοι φορείς που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα στο τομέα της Πρόληψης και της Συμβουλευτικής είναι ο «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» που υπάγεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η ΔΗΜΟΠ «ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΟΣ».
Προτείνουμε:
1. Την υιοθέτηση την πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφακερών.
2. Την κατάθεση επίσημου αιτήματος προς τους δημόσιους φορείς για τη δημιουργία και στελέχωση Συμβουλευτικού Σταθμού στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.
3. Την παραχώρηση χώρου στο δημοτικό κτίριο των Σφακερών, με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων του χωριού, και τη διαμόρφωσή του κατάλληλα για τη στέγαση του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search