• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ψηφίστηκε πρόταση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" πλήρους απασχόλησης όλες οι καθαρίστριες των σχολείων

September 21, 2020 58

Ανακοίνωση

Τη μετατροπή των συμβάσεων 10 καθαριστριών σε σχολεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Την πρόταση έκανε η «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία έφερε το θέμα στο δ.σ. με τη μορφή του προ ημερήσιας διάταξης εξαιτίας του επείγοντος του ζητήματος αφού αφορά την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής στα σχολεία.

 


«Στις 26 σχολικές μονάδες του δήμου, όπου φοιτούν 2.300 μαθητές και εργάζονται 300 εκπαιδευτικοί, εγκρίθηκαν εν μέσω πανδημίας από την κυβέρνηση 17 σχολικές καθαρίστριες, 8 εκ των οποίων μερικής απασχόλησης. Ο αριθμός αυτός είναι σαφές ότι δεν αρκεί για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ύπαρξη σε κάθε μονάδα καθαρίστριας σε όλο το ωράριο λειτουργίας του.

Με αυτά τα δεδομένα ως «ΛΑ.ΣΥ.» εισηγηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο τη μετατροπή 10 συμβάσεων από μερικής σε πλήρους απασχόλησης. Οι 8 από αυτές αφορούν τις ορισμένου χρόνου που ενέκρινε πρόσφατα η κυβέρνηση και οι 2 υπάρχον προσωπικό του Δήμου.

 


Από τη μετατροπή των 10 συμβάσεων ο προϋπολογισμός του Δήμου εκτιμάται ότι θα επιβαρυνθεί κατά 84.310 €. Προτείναμε το Σώμα να εγκρίνει τη δαπάνη και να θα δοθεί αμέσως η εντολή στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την μετατροπή των συμβάσεων. Τα απαιτούμενα χρήματα να καλυφθούν από ιδίους πόρους του δήμου και στη συνέχεια να διεκδικηθούν από την κυβέρνηση μαζί με 7 επιπλέον σχολικούς καθαριστές.

Τέλος αναφέραμε ότι αντίστοιχο τέτοιας απόφασης υπάρχει. Η δημοτική αρχή της «ΛΑ.ΣΥ.» στην Πάτρα αποφάσισε πρόσφατα την μετατροπή 59 συμβάσεων καθαριστών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης.

 


Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας είναι σημαντική. Τώρα καλείται η δημοτική αρχή να την υλοποιήσει άμεσα».

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search