• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρας: Ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

October 10, 2020 456

Ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας η Λαϊκή Συσπείρωση με το οποίο ζητά την αποπομπή των μελών της Χρυσής Αυγής από τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σχετικά με την απόφαση καταδίκης της «Χρυσής Αυγής»:
⦁ Χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου που με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους.
⦁ Θεωρεί ότι η καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης θα πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, την επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά τη φυλάκισή τους.
⦁ Απαιτεί τη λήψη αποφάσεων για την αποπομπή από τα όργανα της τοπικής διοίκησης (Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και από την ευρωβουλή.
⦁ Απαιτεί την ψήφιση νόμου στον οποίο να προβλέπεται για καταδικασμένα μέλη ναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων:
⦁ στέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλες τις εκλογές με αναδρομική ισχύ.
⦁ αυτοδίκαιη έκπτωση από αξιώματα βουλευτή, ευρωβουλευτή, περιφερειάρχη, δημάρχου, κοινοτάρχη περιφερειακού, δημοτικού ή κοινοτικού συμβούλου με άμεση εφαρμογή.
⦁ Εκτιμά ότι το σύστημα που εκτρέφει τον ναζισμό και τα πλοκάμια του υφίσταται. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Το κυριότερο είναι ο λαός να αντιμετωπίσει το κακό στη ρίζα του. Να στοιχηθεί πίσω από τα επίκαιρα λόγια του ποιητή: «τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».
⦁ Εκφράζει τον προβληματισμό του για συμπεριφορές ανοχής, αποδοχής και νομιμοποίησης του ναζιστικού μορφώματος της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» τα προηγούμενα χρόνια από διάφορους παράγοντες (πολιτικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς, δημοσιογραφικούς, καλλιτεχνικούς κλπ).
⦁ Χαιρετίζει όλους όσους αγωνίστηκαν και συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search