• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ανοιχτή σύγκρουση για την επένδυση δεκάδων εκατ. ευρώ στον Ερημίτη Κέρκυρας

March 04, 2020 436

 

 

Σε ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στην κυβέρνηση έχει εξελιχθεί η καθυστέρηση της έναρξης της  μεγάλης τουριστικής επένδυσης στον Ερημίτη της Κέρκυρας, ένα ξενοδοχειακό έργο ύψους 120 εκατ. ευρώ, το οποίο, παρότι έχει πάρει το πράσινο φως από την γνωμοδοτική επιτροπή και είχε βγει – θεωρητικά- από τον ‘’πάγο’’ αρκετών ετών φαίνεται πως δεν είναι τόσο εύκολο τελικά να ξεκινήσει.

Πριν από λίγους μήνες ο διευθυντής της NCH Capital, της εταιρίας που είχε αναλάβει την κατασκευή, ο Ανδρέας Σάντης, υποστήριζε σε συνέδριο Real Estate ότι το έργο πλέον θα ξεκινούσε στις αρχές του 2020.

Φτάσαμε πλέον στον Μάρτιο και η έναρξη της κατασκευής παραμένει… κολλημένη , προς μεγάλη δυσαρέσκεια λαο του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος επιθυμεί σφόδρα, μιας και το Ελληνικό δεν… πορεύεται όπως θα το ήθελε, να έχει τουλάχιστον ένα μέτωπο το οποίο προχωράει.

Μάλιστα, είχε προβεί και στην γραφή ακόμα και… άρθρου σε γνωστή ιστοσελίδα, το οποίο παραλλήλιζε την επένδυση στην Κέρκυρα, με αυτή του Costa Navarino στη Μεσσηνία, δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις.

Πέρα από τις αντιδράσεις των κατοίκων, νέο ‘’χτύπημα’’ στην επένδυση συνιστά η απόφαση, πριν από λίγες ημέρες, του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι στην ουσία ο φορέας που αντιστέκεται σθεναρά σε αυτή.

Συγκεκριμένα, κατά της επένδυσης στον Ερημίτη τάχθηκε το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας με ψήφους 24-15, γεγονός που ακόμα για μια φορά ‘’τρενάρει’’ το ξεκίνημα του έργου.

Η  πρόταση της πλειοψηφίας  αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι κατά της τσιμεντοποίησης της φυσικού κάλλους περιοχή Ερημίτη και ζητά απόφαση κατάργησης  της τροπολογίας Γεωργιάδη.

Επίσης,  ζητά από την κυβέρνηση να κηρυχθεί ο Ερημίτης ως οικολογικό πάρκο με απαγόρευση δόμησης και χρήσης, ακυρώνοντας ουσιαστικά την επένδυση. 

ΠΗΓΗ: Μ.Μ. fmvoice.gr/

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search