• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Το πρώτο «Πράσινο σημείο» στις Σινιές

October 16, 2020 44

 

Οι βάσεις για το πρώτο σύγχρονο Μικρό Πράσινο Σημείο – Κ.Α.Ε.ΔΙ.Σ.Π στις Σινιές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών εγκαινιάστηκαν με την συνεργασία που υπογράφηκε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020 από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη και τον πρόεδρο της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΣΙΝ.ΠΡΑΞΗ» Νίκο Σαρακηνόπαρουσία της αντιδημάρχου κυκλικής οικονομίας και Περιβάλλοντος Σπυριδούλας Κόκκαλη και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Σινιών Κώστα Ρεβενιώτη.
Σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), το δίκτυο Πράσινων σημείων και των Κέντρων Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης και Διαλογής στην Πηγή (Κ.Α.Ε.ΔΙ.Σ.Π) αποτελεί κομβικό στοιχείο στη διαχείριση αποβλήτων διότι είναι σημαντικό μέτρο για την εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή και στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων.

 

Το Πράσινο Σημείο και το Κέντρο Ανακύκλωσης Εκπαίδευσης και Διαλογής στην Πηγή της ΚΟΙΝΣΕΠ ΣΙΝΙΩΝ στοχεύει στην ανακύκλωση ειδικών ρευμάτων υλικών που βασίζεται στη συμμετοχή των πολιτών, στη δυνατότητα χωριστής εναπόθεσης από τους δημότες ανακυκλώσιμων υλικών, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό, ηλεκτρονικό εξοπλισμό Κ.Λ.Π.) προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση –στον οργανωμένο χώρο (με κήπο και φυτά της περιοχής), που είναι οριοθετημένος και διαμορφωμένος με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό για το σκοπό αυτό.

 

 
ΠΗΓΗ: Μαρία Παγκράτη, ert.gr
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« October 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search