• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Υπόμνημα Γ. Μαχειμάρη για τα έργα πολιτισμού στο βορρά

October 23, 2020 437
 

Υπόμνημα, με δέσμη προτάσεων για την υποστήριξη του πολιτισμού στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, κατέθεσε στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης. 
Ο Γενικός Γραμματέας βρέθηκε στην Κέρκυρα την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠ.ΠΟ.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, παρευρέθηκαν επίσης: ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κων/νος Λέσσης, ο Αντιπεριφεριάρχης Μανώλης Ορφανουδάκης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νικόλαος Καλόγερος και Παναγιώτα Τζάνε.

 

Το υπόμνημα μεταξύ άλλων καταγράφει τα ακόλουθα:
Ο κος Μαχειμάρης τονίζει, ότι «το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου βόρειας Κέρκυρας είναι διάσπαρτο και η επένδυση σ΄ αυτό, έχει ωριμάσει στην τοπική κοινωνία, οπότε είναι υποχρέωση μας να αναδειχθεί και να προστατευτεί«.
Καταγράφει τα εξής μνημεία:
• Κάστρο Κασσιόπης,
• Άνω Περίθεια,
• Ασκηταρειό Νυμφών,
• Ρωμαϊκά λουτρά Αχαράβης,
• Αρχαιολογικό χώρο δωρικού Ναού Ρόδας
Σε ότι αφορά το σύγχρονο πολιτισμό ζητά, «τη στήριξη των Φιλαρμονικών, των Πολιτιστικών σωματείων, συλλόγων, χορωδιών, χορευτικών συγκροτημάτων, φεστιβάλ.»

ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search