• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Τι γίνεται στον Ερημίτη;

November 02, 2020 3786
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ;
 
Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι 1η Νοέμβρη.
 
Η μέρα αυτή σηματοδοτεί την λήξη - της όποιας για φέτος, λόγω covid - τουριστικής σεζόν.
Θα σηματοδοτούσε όμως και την έναρξη των εργασιών του "Kassiopi Project". Τουλάχιστον αυτό δεσμευόταν σε συνέντευξή του, στις 19 Μαΐου ο επικεφαλής της επένδυσης, στην ιστοσελίδα Dealnews. Η χρονική αυτή περίοδος ίσως να επελέγη και λόγω τάκτ απέναντι στου ιθαγενείς της περιοχής που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τον τουρισμό και μπορεί να ενοχλούνταν από μια ενδεχόμενη έναρξη των εργασιών μεσούσης της τουριστικής σεζόν.
Η πραγματικότητα όμως έρχεται για ακόμη μια φορά να διαψεύσει τον "managing director", μιας και σήμερα κανείς δεν κάνει τίποτα στον Ερημίτη.
Ακόμη και σε επικοινωνιακό επίπεδο, κανείς δεν μιλά πλέον γι' αυτήν. Ο λαλίστατος το προηγούμενο διάστημα τοπικός εκπρόσωπος των επενδυτών δεν έχει κάνει, εδώ και πολύ καιρό, οποιαδήποτε δημόσια παρέμβαση σχετικά με το project. Τα ΜΜΕ που "λιβάνιζαν" καθημερινά την επένδυση και στα οποία είχαν πιάσει στασίδι οι παντός είδους υποστηρικτές της, πλέον ασχολούνται με άλλα θέματα της επικαιρότητας.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης που είχε κάνει την τσιμεντοποίηση του Ερημίτη προσωπική του υπόθεση, δεν έχει πλέον στην αρμοδιότητά του τις επενδύσεις και έχει αναγορευτεί ακόμα και από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο σε "υπουργό των ζαρζαβατικών".
Όσοι τοπικοί πολιτευτές επέλεξαν να πάνε κόντρα στην πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και πήραν μέρος στην φιέστα-φιάσκο της 11ης Ιουλίου, σήμερα, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά σίγουρα θα νιώθουν ξεκρέμαστοι, μιας και η "εμβληματική επένδυση" δείχνει να έχει βαλτώσει.
Σήμερα, δυόμιση μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16 Αυγούστου στον Ερημίτη, η φύση έχει αρχίσει ήδη να επουλώνει τις πληγές της και σύμφωνα με τους επιστήμονες που την μελετούν, σε 5 χρόνια θα έχει πλήρως αναγεννηθεί.
Σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την αποψίλωση του λόφου που φιλοξενούσε τον παλιό Ναυτικό Οχυρό για τις ανάγκες του επικοινωνιακού σόου του καλοκαιριού, αυτός έχει ήδη πρασινίσει και το μόνο που διακρίνεται είναι το σύνθημα "SAVE ERIMITIS".
Ας μην ξεχνάμε και τις δικαστικές προσφυγές που εκκρεμούν τόσο από πλευράς του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, όσο και από τον "Ερημίτη Πλούς" και τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας.
Το πιο σημαντικό όμως που πρέπει όλοι να χωνέψουν είναι η διαχρονική και δυναμική αντίδραση της κερκυραϊκής κοινωνίας που είναι διατεθειμένη να προστατέψει ένα από τα τελευταία οικοσυστήματα του νησιού από την καταστροφή.
 
Από Δημήτρης Τσιριμιάγκος - SAVE ERIMITIS - CORFU (Ερημίτης-Κέρκυρα)
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search