• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ για την Επένδυση στο Club Mediteranne

November 14, 2020 3403
 
 
Η δημοτική παράταξη ΕΚΚΙΝΗΣΗ με ανακοίνωσή της εναντιώνεται στην "επένδυση στο Club Mediteranne" Επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η συμμαχία Υδραίου-Τρεπεκλή-Νεράντζη εκχωρούν τα 70 στρέμματα στην εταιρεία IKOS έναντι ενός ευτελούς ποσού, κόντρα στην εκπεφρασμένη βούληση των κατοίκων»
Εκκίνηση: «Όχι» στην εκποίηση των 70 στρεμμάτων του πρώην Club Med
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
Στο κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 13/11/20 και θα ολοκληρωθεί στις 16/11/20 με ηλεκτρονικό τρόπο, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είχε την γνωμοδότηση του Δ.Σ. για την προτίμηση του σε γη ή χρήματα, σε σχέση με την επένδυση που θα κάνει η εταιρεία IKOS, στο πρώην Club Mediteranne. Προηγήθηκε του Δ.Σ. λαϊκή συνέλευση την Κάτω Κορακιάνα, όπου η ομόθυμη στάση των κατοίκων ήταν υπέρ του να δοθούν στρέμματα και όχι χρήματα. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχαν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κα. Φαϊτά και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας IKOS. Η κα. Φαϊτά εξέφρασε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, η οποία πάρθηκε μετά την λαϊκή συνέλευση και σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής ζητούσαν τρία πράγματα, ο Δήμος να δεχτεί τα στρέμματα, να μην μπαζωθεί το ρέμα Μαγκιώρου που καταλήγει στην συγκεκριμένη περιοχή, και οι δημοτικοί δρόμοι να καταγραφούν στο κτηματολόγιο για να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στην θάλασσα. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην δική του τοποθέτηση, δήλωσε απερίφραστα ότι είτε ο Δήμος θα δεχτεί τα χρήματα, είτε θα ακυρωθεί η επένδυση, προχωρώντας στην ουσία σε έναν ευθύ εκβιασμό προς τους Δημοτικούς Συμβούλους. Η εισήγηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, η οποία ήταν ελλιπής όπως χαρακτηρίστηκε από όλες τις παρατάξεις συνηγορούσε στο να δεχτεί ο Δήμος τα χρήματα, τα οποία σύμφωνα με υπολογισμούς είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ για 70 στρέμματα. Εν συνεχεία η παράταξη του κ. Τρεπεκλή τάχθηκε υπέρ των χρημάτων, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό για την διαφορετική στάσης της σε σχέση με το αντίστοιχο ζήτημα με τον Ερημίτη. Αλήθεια πόση συνέπεια έχουν, όταν μέλη της παράταξης αυτής έχουν ενεργό εμπλοκή στην υπεράσπιση του Ερημίτη και από την άλλη αρθογραφούν για το πόσο καλά είναι τα χρήματα έναντι των στρεμμάτων. Επίσης η παράταξη του κ. Νεράντζη η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Βαρούχα τάχθηκε υπέρ των χρημάτων. Μας προκαλεί εντύπωση πως μια παράταξη που ευαγγελίζονταν την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και την ήπια τουριστική ανάπτυξη, κατέληξε στην θέση της διευρυμένης τσιμεντοποίησης για ελάχιστα χρήματα σε σχέση με την αξία της γης στην συγκεκριμένη περιοχή. Τελικά η παράταξη << Κέρκυρα Ψηλά >> έχει αποδειχθεί ο καλύτερος <<προοδευτικός>> μπαλαντέρ στην συντηρητική και νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί η παράταξη της κα. Δημάρχου, καθώς δεν συμμετέχει απλώς στην δημοτική αρχή, αλλά εκφράζει και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, όπως αυτό αποδείχθηκε στο Βίδο και τώρα επιβεβαιώνεται στην υπόθεση του Club Mediteranne. Η συμμαχία Υδραίου-Τρεπεκλής-Νεράντζης αυτή τη στιγμή εκχωρούν τα 70 στρέμματα στην εταιρεία IKOS έναντι ενός ευτελούς ποσού, κόντρα στην εκπεφρασμένη βούληση των κατοίκων. Οι υπόλοιπες παρατάξεις στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής τοποθετούμενες υπέρ των στρεμμάτων και αρνούμενες να δεχθούν τον εκβιασμό της εταιρείας IKOS.
Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ αμέσως μόλις προέκυψε το θέμα, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της δημόσιας γης, έναντι του ευτελούς ποσού που θα πληρώσει η εταιρεία. Για εμάς η Κέρκυρα για να γυρίσει σελίδα, θα πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο και να προχωρήσει σε ήπια τουριστική ανάπτυξη που θα διασφαλίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Κάτω Κορακιάνας και δηλώνουμε ότι όχι απλά θα καταψηφίσουμε την εισήγηση όπως μας ήρθε από την Δημοτική Αρχή την Δευτέρα 16/11/20, αλλά θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των συνδημοτών μας στην κατεύθυνση υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search