• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ερημίτης - Πλους: Συμπαράσταση στους κατοίκους της κοινότητας κάτω Κορακιάνας

November 27, 2020 106

Ομόφωνα το ΔΣ του Συλλόγου Ερημίτης - Πλους εκφράζει τη συμπαράσταση στους κατοίκους της κοινότητας κάτω Κορακιάνας " στο δίκαιο αίτημά τους, να διεκδικούν γη και όχι χρήματα ως αντάλλαγμα για την υπερδόμηση του οικοπέδου στο χώρο του πρώην Club Mediterranee."

Αναλυτικά 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους κατοίκους της κοινότητας κάτω Κορακιάνας και στεκόμαστε ενεργά στο πλευρό τους στο δίκαιο αίτημά τους, να διεκδικούν γη και όχι χρήματα ως αντάλλαγμα για την υπερδόμηση του οικοπέδου στο χώρο του πρώην Club Mediterranee.
Καλούμε τη Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας και Δαποντίων Νήσων, να αναθεωρήσουν την πρόσφατη και κατά πλειοψηφία σχετική απόφασή τους που έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της κοινότητας κάτω Κορακιάνας, ώστε να μην οικοπεδοποιηθούν τα 70 στρέμματα κατάφυτης κερκυραϊκής γης και να αποδοθούν στους κατοίκους και στη δημόσια χρήση.
Καλούμε την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να αποδεχτεί το αίτημα των κατοίκων της κάτω Κορακιάνας, για απόδοση στη δημόσια χρήση των 70 στρεμμάτων κατάφυτης έκτασης στο χώρο του πρώην Club Mediterranee, που δικαιωματικά τους ανήκει, και οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: «Γη για βιώσιμη και ανθρώπινη Δασιά».
Ας το καταλάβουν επιτέλους οι Αυτοδιοικητικοί παράγοντες ότι όσο το τσιμέντο επεκτείνεται και το φυσικό περιβάλλον συρρικνώνεται στο βωμό του κέρδους, τόσο και η ποιότητα ζωής θα υποβαθμίζεται και η αειφορία η και η ποιότητα στην τοπική ανάπτυξη θα καθίσταται αδύνατη εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.


Απαιτούμε λοιπόν αξιότιμοι κύριοι να προστατεύσετε μία από τις πιο όμορφες και εμβληματικές περιοχές του νησιού μας από την υπέρ – τσιμεντοποίηση και να την αποδώσετε στους κατοίκους τα 70 στρέμματα, που δικαιωματικά τους ανήκουν, για να τα αναδείξουν σε πνεύμονα πρασίνου εντός μιας άναρχα υπερδομημένης περιοχής.
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ο πρόεδρος Δημήτρης Φατήρας

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« January 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search