• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ) Βόρειας Κέρκυρας: Ντροπιαστική απόφαση του Δημάρχου - Σε αναστολή 5 εργαζόμενες!

December 07, 2020 372

 

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταγγέλλει τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας για την ντροπιαστική απόφασή του να αναστείλει την απασχόληση 5 εργαζομένων στους 3 παιδικούς σταθμούς του Δήμου (Καρουσάδων, Σφακερών και Σινιών).

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταγγέλλει τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας για την ντροπιαστική απόφασή του να αναστείλει την απασχόληση 5 εργαζομένων στους 3 παιδικούς σταθμούς του Δήμου (Καρουσάδων, Σφακερών και Σινιών).
Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμό 7245, 19/11/2020 απόφαση δημάρχου αφήνονται χωρίς εισόδημα για άγνωστο χρονικό διάστημα, εν μέσω μάλιστα πανδημίας και παραμονές Χριστουγέννων, 5 εργαζόμενες που απασχολούνται στο πλαίσιο των κοινωφελών προγραμμάτων του Δήμου με οκτάμηνες συμβάσεις και μισθούς πείνας των 546 e μεικτά και πληρώνεται από τον ΟΑΕΔ.
Με το lockdown και την αναστολή λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών η διεύθυνση του ΣΥ.ΚΟΙ.ΠΑ. και ο δήμαρχος αντί να προγραμματίσουν την αξιοποίηση των εργαζομένων σε άλλες δομές του Δήμου (π.χ. «Βοήθεια στο Σπίτι») βρήκαν την εύκολη «λύση» και πάγωσαν (!) τις συμβάσεις για όσο διάστημα τραβήξει η καραντίνα. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενες να είναι ουσιαστικά άνεργες, χωρίς εισόδημα και χωρίς να μπορούν να μπουν και στο καθεστώς της ειδικής αποζημίωσης λόγω αναστολής εργασίας!
Μάλιστα όταν η ΛΑΣΥ έφερε το θέμα στο ΔΣ στις 4/12 και ζήτησε να ενημερωθεί το όργανο και να αρθεί η απόφαση ο Δήμαρχος απέκρυψε ότι ήταν δική του πράξη. Μια πράξη «πρωτοπόρας» αναλγησίας αφού μόνο στην Κέρκυρα και σε κανένα άλλο Δήμο της Ελλάδας δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο.
Απαράδεκτη είναι και η στάση και των άλλων παρατάξεων οι οποίες τήρησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο σιγή ιχθύος θεωρώντας, ως φαίνεται, λογική την πολιτική του παγώματος των συμβάσεων.
Η ΛΑΣΥ απαιτεί την ακύρωση της απόφασης χωρίς ούτε μία ώρα καθυστέρηση! Διεκδικεί μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους. Η εργασία είναι δικαίωμα! Η ανθρώπινη ζωή δεν «παγώνει», δεν μπαίνει στο ψυγείο. «Πάγο» και ανατροπή χρειάζεται η αντιλαϊκή πολιτική που φθάνει στο σημείο να «παγώνει» και τα «ψίχουλα», γιατί αυτό είναι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search