• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Βόρεια Κέρκυρα

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιόπης καταγγέλλει τη συμπεριφορά κηδεμόνων εναντίον των μελών του

December 15, 2020 422

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιόπης, με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να καταγγείλει τη συμπεριφορά κηδεμόνων μαθητών του σχολείου εναντίον των μελών του, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό δελτίο τύπου.

Αναλυτικά:

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Κασσιόπης, με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να καταγγείλει τη συμπεριφορά κηδεμόνων μαθητών του σχολείου εναντίον των μελών του. Με αφορμή τη λήψη παιδαγωγικών μέτρων στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας -κάτι που εντάσσεται στις πρακτικές των σχολείων ως μέρος της διαπαιδαγώγησης των μαθητών- κάποιοι γονείς επισκέφθηκαν το σχολείο, για να διαμαρτυρηθούν για τα παιδαγωγικά μέτρα που ελήφθησαν για τα παιδιά τους. Με ακατανόμαστες ύβρεις και κατηγορίες για δήθεν διακριτική συμπεριφορά απέναντι στους μαθητές, απαξίωσαν το έργο και την προσωπικότητα των εκπαιδευτικών. Παρεμποδίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, προσέβαλαν εργαζόμενους σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, ενώπιον των παιδιών τους και άλλων μαθητών, με χειρονομίες, ύβρεις και πράξεις που δεν συνάδουν με το χώρο του σχολείου.

Η συμπεριφορά αυτή προσκρούει στον κώδικα της στοιχειώδους ευγένειας με την οποία είθισται οι κηδεμόνες να αντιμετωπίζουν τους δασκάλους των παιδιών τους και μάλιστα ενώπιόν τους.

Ο Σύλλογος, θεωρώντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές και λαμβάνοντας υπόψη ότι πρωταρχικός ρόλος του σχολείου είναι να παραδώσει στην κοινωνία πολίτες με ήθος, που σέβονται τους συνανθρώπους τους και τους κοινούς κανόνες μιας κοινωνίας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά τη στηλίτευση τέτοιων συμπεριφορών από την κοινωνία και την προστασία των αρχών.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search